Kar Yağdı Tatlısı Tarifi

Karamel sos sevenler için nefis bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

160

Öğün

Çay Saati

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ben Karamel sosu çok sevenlerdenim o yüzden Kar Yağdı Tatlısını da çok seviyorum.

Yapılışı bir kaç aşama olsa da gözünüz korkmasın yapılışı da lezzeti kadar çok keyifli.

Ben kışın nar yazın çilek ile süslemeyi tercih ediyorum üzerindeki meyve tatlının yoğun lezzetini alarak daha yumuşak bir lezzet yapıyor.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 15 adet etimek
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi, nar
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 160 Kcal

Karbonhidrat : 35.3 g

Protein :  3.1 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Etimekleri dikdörtgen borcama bir sıra halinde diz.

Adım 2: Karamel için tencereye 2 su bardağı toz şekeri alıp kahve rengi alana kadar bekle. Şeker eriyince içine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamasını ve topaklanan şekerin erimesini bekleyin

Adım 3: Hazır olan karameli etimeklerin üzerine dök.

Adım 4: 1 lt süt, pirinç unu, şekeri tencereye alıp devamlı karıştırarak muhallebiyi hazırla. En son vanilyayı ekle.

Adım 5: Muhallebiyi etimeklerin üzerine dök. 

Adım 6: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırptıktan sonra buzdolabına kaldır. Tatlının üzerindeki muhallebi soğuduğunda üzerini krem şanti ile kapla.

Adım 7: Üzerini Hindistan cevizi ile kapla ben nar ile süsledim yazın çilekle de süsleye bilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler