Kadayıf Sarma
Kadayıflı Parmak Baklava
KADAYIF SARMA TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
20-22
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Kadayıf Sarma, Kadayıfla Parmak Baklava Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Bunlardan biri Kadayıf Sarma Tarifi. Hem çok az malzemeyle yapılışı, hem lezzetiyle nefis bir şerbetli tatlı tarifi.
Bir önceki tarifimde Basma Kadayıf Tarifini sizlerle paylaşmıştım. Bir kilo taze kadayıf alıp bunun 800 gramıyla basma kadayıf, kalan 200 gramıyla kadayıf sarma yaptım.
Malzeme listesini okuyunca bir tepsi tatlı için ne kadar az malzeme olduğunu göreceksiniz.
Tüm Şerbetli Tatlı tariflerim için yazıyı tıklamanız yeterli.
Sevgiyle kalın ♥︎
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma Malzemeleri
- 14 adet baklava yufkası
- 200 gram taze kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 25 ml sıvı yağ
- 200 gram ceviz
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
KADAYIF SARMA ADIM ADIM TARİF
Adım 1: Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Önce şerbeti hazırlayarak başlıyorum. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak orta ateşte pişirin. Şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu koyun. Sonra orta ile kısık ateş arasında 15-20 kaynatıp ocaktan alın.
Adım 2: Şerbet soğuduktan sonra tereyağını eritin. Eridikten 2 dakika sonra ocaktan alın. Üzerindeki köpükleri temizleyin.
Adım 3: Yaş kadayıfı tepsiye alın. Üzerine eritmiş olduğunuz tereyağından üç yemek kaşığı gezdirin. Elinizle karıştırarak tereyağın kadayıfın her tarafına değmesini sağlayın. Göz kararı yedi parçaya bölün.
Adım 4: Bir adet baklava yufkasını alın. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı gezdirip yumurta fırçasıyla yayın. ikinci yufkayı üzerine yerleştirin. Yine bir yemek kaşığı tereyağı yumurta fırçası yardımıyla sürün. Baklava yufkalarını mutlaka nemli bir bez altında bekletin.
Adım 5: Baklava yufkasının dar tarafına kadayıfı uzunlamasına koyun. Kadayıfın hemen yanına cevizi koyun. Ve rulo halinde sıkı sıkı sarın. Tüm baklava yufkasına aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin. Ruloları önce büyük bir tepsiye koyun. Yumurta fırçasıyla üzerlerine sıvı yağı sürün.
Adım 6: Önce tam ortadan kesip iki parça elde edin. Daha sonra tekrar iki parçayı tam ortadan kesin. Hepsini pişireceğiniz tepsiye dip dibe dizin. 175 derecede önceden ısınmış fırında 45-50 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.
Adım 7: Pişen tatlıyı fırından çıkarıp iyice soğumuş olan şerbeti eşit bir şekilde dökün. Şerbeti tamamen içine çekip 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
Özbek Tatlısı Tarifi – Şerbetli Tatlı
Özbek tatlısı tarifi, bir Özbek kanalında görüp çok ilgimi çeken bir şerbetli tatlı. Bayram öncesi tarifi yapıp Youtube kanalımda paylaştım.
0 Yorum