Kabak Mantısı Tarifi

Kabak mantısının orijinal tarifinde üzerine yağda biraz kavrulmuş biber salçası konuyor, ben de ilk denemem de o şekilde yaptım ama size tavsiyem üzerine salça yerine yalnızca yağda biraz pul biber kavurarak gezdirmeniz…

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

41

Öğün

Akşam Yemeği

Kabak Mantısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çiçek Kurabiye hem görüntüsü hemde lezzeti ile çok beğeneceğinizi tahmin ettiğim bir lezzet. Kapağı sıkı kapalı bir kutu içerisinde uzun süre bayatlamayan bu lezzette fındık kullanılsa da eğer evde fındık yoksa badem veya ceviz de kullanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 5 adet orta boy kabak
  • yarım demet dere otu
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 3 diş sarımsak
  • büyük bir kase yoğurt
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı dolusu un
  • pul biber
  • tuz, su

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 41 Kcal

Karbonhidrat : 5 g

Protein : 2.3 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kabakların kabuklarını soymadan iyice yıkayın iri kareler halinde kesin. Orijinal tarifte suyun içinde kabakları haşlamış ben buharda haşlamayı tercih ettim. Çok erimesin dikkat edin kabak çabuk pişer. Daha sonra süzgeçte soğumasını bekleyin.

Adım 2: Sosu için biraz zeytinyağ da unu kavurun unun kokusu çıkınca yavaş yavaş su ekleyin burada boza kıvamına gelene kadar su ekleyip biraz tuz ve karabiber ekleyip soğutun.

Adım 3: Sosu kabakların üzerine dökün. Üzerine ince ince doğradığınız maydanoz, dereotunu ve kuru kekik ekleyip kabakları ezmeden dikkatlice karıştırın.

Adım 4: Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yoğurtla kabakların üzerini kaplayın. Servisten önce üzerine zeytinyağ da biraz kavurduğunuz pul biberi gezdirip servis edin.
Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. R.Dabil

    Sibel Hanim,
    Su sarbonlu et doneminde,tarifleriniz can kurtarici oldu.Etsiz yemekler yapmaya calisiyorum.Birkac tarifinizi aldim,yapmaya calisacagim.Paylastiginiz icin tesekkurler…

    Yanıtla
    • sibely

      merhabalar rica ederim inşallah lezzetleri bizim kadar beğenirsiniz sevgiler

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut YemeğiVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6-8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Etli Nohut Yemeği Tarifi   Tarif: Sibel YalçınBu hafta bakliyat haftası olsun. Evet Sucuklu Kuru...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Videolu Tarif Kışın vazgeçilmez yemeklerinden... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kuru fasulye tarifini ister...

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ?

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ? Hem tavuğu haşlayıp yemek yapabilir hem de suyu ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz.  Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır ?...