İsviçre Rulo Kek
Videolu Tarif
Kaç Kişilik?
12
6Hazırlama Süresi
0 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
İsviçre Rulo Kek Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi.
Orjinal reçetede içine reçel sürülüyor ben kızılcık marmelatı sürdüm ve muhteşem oldu.
İster reçel, ister marmelat, isterseniz de bal her hali bence ayrı güzellikte bir lezzet.
Sevgiyle kalın…
İsviçre Rulo Kek Tarifi
- 6 adet yumurta akı
- 6 adet yumurta sarısı
- 90 gr toz şeker
- 70 gr toz şeker
- 120 gram un
- 2 gr kabartma tozu
- 60 gram süt
- 60 gram sıvı yağ
- arasına sürmek için reçel, marmelat veya bal
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yumurta sarısını mikserle karıştırmaya başlayın bir tutam tuz atın, içine 70 gram toz şekeri koyup hacim kazanana kadar karıştırmaya devam edin.
Adım 2: Yumurta akını biraz karıştırın köpürmeye başlayınca 90 gram toz şeker üç seferde yumurta akına yedirin. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar karıştırın.
Adım 3: Yumurta akına yumurta sarını boşaltın ve spatula ile daireler çizerek akı söndürmeden iki malzemeyi birbirine yedirin.
Adım 4: Unu ve kabartma tozunu karışımın olduğu kaseye eleyin ve yine spatula ile daireler çizerek un yok olana kadar karıştırın.
Adım 5: Oda sıcaklığındaki süt ve sıvı yağı bir kasede karıştırın içine yumurta akı olan karışımdan bir kepçe kadar koyup karıştırın ve bunu yumurta akın olan kaseye boşaltıp yine daireler çizerek tüm malzemeyi karıştır.
Adım 6 : 39 cm 29 cm lik dikdörtgen kalıp içine yağlı kağıt yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içine boşaltıp üzerini düzleştirerek her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.
Adım : 39 cm 29 cm lik dikdörtgen kalıp içine yağlı kağıt yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içine boşaltıp üzerini düzleştirerek her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.
Adım 8: Pişince fırından çıkarın kenarlarını açın ve başka bir yağlı kağıda ters çevirin. Bıçak ile kenarlarını keserek eşit ve düz olmasını sağlayın dar kenarın birini yatay olarak kesin burası birleşme noktası olacak.
Adım 9: Sarmaya başlayacağınız dar taraftan bir cm ara ile üç tane kesik atacaksınız dibine kadar kesmemeye dikkat etin.
Adım 10: Reçeli sürün ve 5 dakika ılınması için bekleyip yağlı kağıt yardımı ile rulo yapın (videoyu izlerseniz çok daha iyi anlayacaksınız) cetvelle sıkıştırın. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum