Kuru İncirli Karamelli Kek
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
295
Öğün
Çay Saati
Kuru İncirli Karamelli Kek
Kuru incirli karamelli kek tarifini ilk cahide jibekte görmüştüm. Ben ölçülerde değişiklik yaptığım için kendi yaptığım hali ile sizlerle paylaşmak istiyorum. İncirli bölümü ayrı güzel, muhallebisi ayrı, karamelli keki ayrı daha ne diyeyim:) herkesin büyük bir keyifle yiyeceği nefis bu tatlı tarifini mutlaka deneyin…
Sevgiyle kalın…
Kuru İncirli Karamelli Kek Tarifi
Kuru İncirli Karamelli Kek İçin Gereken Malzemeler
- 450 gr kuru incir
- 1 çay bardağı antep fıstığı veya ceviz
Kek İçin;
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı silme un
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- Karemelli İçin;
- 2 su bardağı su
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
Muhallebisi İçin;
- 4 su baradağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- 50 gr tereyağ
- Arzuya göre limon kabuğu rendesi
Adım Adım Kuru İncirli Karamelli Kek Tarifi
Adım 1: Kekimizi hazırlayarak başlıyoruz. Yumurta ve toz şekeri iyice çırpıyoruz limon veya portakal kabuğu rendesini ekliyoruz.
Adım 2: Sırasıyla süt, yağ ve önceden elediğimiz un ve kabartma tozunu ekleyip önceden yağladığımız dikdörtgen borcama veya o ebatta yakın bir tepsiye döküyoruz.
Adım 3: Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. (kek ince olduğu için pişme süresi uzun olmuyor kontrol ederek pişirin) Kek pişip soğuduktan sonra tepsiden çıkarıyoruz.
Adım 4: Karamelli şerbeti için şekeri bir tencereye alalım istediğimiz rengi alana kadar bekleyelim çok karıştırmadan. Suyunu ekleyin arada bir karıştırabilirsiniz topaklaşan şeker eriyince limon suyunu koyup ocaktan alın.
Adım 5: Önceden kare kare doğradığımız incirleri bu şerbete atıp 1 dakika bekletip sonra kevgirle içinden incirleri alalım. Keki pişirdiğimiz tepsiyi yıkayıp tekrar yağlayalım.
Adım 6: İnciri, ceviz veya antep fıstığı ile birlikte tepsinin içine yayalım.
Adım 7: Muhallebimizi yağ hariç tüm malzemeleri tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirelim. Muhallebi hazır olunca ocaktan alıp tereyağını ve arzuya göre limon veya portakal kabuğu rendesini ekleyip 5 dakika mikserle karıştıralım.
Adım 8: Ve muhallebiyi incirlerin üzerine dökelim. Onun üzerine hemen keki yerleştirip biraz bastıralım.
Adım 9: Kekin bir çok yerine kürdanla delikler açalım. En son olarak karamel şerbeti kekin üzerine dökelim.
Adım 10: Servis saatine kadar buzdolabında bekletelim (en az 3-4 saat buzdolabında beklemiş olması lazım).Dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines
0 Yorum