Ispanaklı Beşamel Soslu
Tepsi Köftesi
Videolu Tarif
Farklı köfte tarifleri denemek isteyenler için…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
471
Öğün
Akşam Yemeği
Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte Tarifi ıspanak yemeyenler için enfes bir yemek tarifi.
Püf noktası mutlaka köfteyi fırına vermeden önce fırının iyice kızmış olduğundan emin olun.
Videosunu izlerken Abone olmayı ve zili tıklamayı unutmayın abonelik ücretli değildir…
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 600 gr köftelik kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta boy soğan
- 2 dilim bayat ekmek ufalanmış veya 2 çorba kaşığı galeta unu
- maydanoz
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 600 gr ıspanak
- 2-3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1,5-2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 471 Kcal
Karbonhidrat : 13.9 g
Protein : 41.2 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.
Adım Adım Tarif
Adım 1: Bir kap içerisine kıyma, rendelenen soğan, yumurta, ekmek, baharatları ve ince ince kıydığımız maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
Adım 2: Kare büyük borcamı biraz sıvı yağ ile yağladıktan sonra köfteyi içerisine alıp bastırarak hafif turta hamuru gibi kenarlara doğru yayın.
Adım 3: Vaktiniz varsa köfteyi tepsiye yaymadan önce buzdolabında dinlendirirseniz daha iyi olur. Köfteyi önceden iyice ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Yarı pişen köfteyi fırından çıkarın.
Adım 4: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ içinde halka halka kıyılmış sarımsağı biraz kavurduktan sonra iyice yıkanmış ve doğranmış olan ıspanağı harlı ateşte soteleyin ocaktan almadan biraz tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu süzerek köftenin üzerine yayın.
Adım 5: Beşamel sos için 3 çorba kaşığı zeytinyağı tencereye alıp biraz kızınca unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Fokurdamaya başlayınca biraz tuzunu ekleyip bir kaç dakika sonra ocaktan alın. Ve sosu ıspanağın üzerine dökün.
Adım 6: Üzerine kaşar peynir rendesini döktükten sonra önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika bekleyip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum