Haşhaşlı Çörek Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Çayınızın yanına yumuşacık pamuk gibi haşhaşlı çörek tarifi.
Yumuşak hazırlanan hamur ile çok kolay bir şekilde haşhaş ezmesi ile hazırlanan haşhaşlı çöreği evde yapmak çok kolay.
Şekil verme aşamalarını videosunu izleyerek çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aynı zamanda you tube kanalıma abone olup, yanındaki zili tıklarsanız mutlu olurum.
Sevgiyle kalın…
Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?
Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml…
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 500 gr un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurtanın akı içine sarısı dışına (büyük boy yumurta)
- 1 tatlı kaşığı pekmez
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Hamuru yoğuracağınız kaseye mayayı ufalayarak koyun. Üzerine ılık sütü ve şekeri koyduktan sonra karıştırın. On dakika kadar bu karışımı bekletin.
Adım 2: Süre sonunda ılık suyu, sıvı yağı ve yumurta akını ekleyip karıştırın. Unun üzerine tuzu ilave ettikten sonra yavaş yavaş bir çırpma teli ile karıştırarak unu ilave edin.
Adım 3: Oldukça yumuşak bir hamur olacak en son elinizi hamurun içine sokup hiç topak kalmadığından emin olana kadar yoğurun. Kasenin üzerini bir streç filim ile kapatarak mayalanmaya bırakın. İki katı olana kadar mayalanması gerekiyor ortamın sıcaklığına göre mayalanma süresi değişebilir.
Adım 4: Hamur mayalanırken haşhaş ezmesini ve yağı hiç topak kalmayacak şekilde karıştırıp kenara alın.
Adım 5: Hazır olan hamuru mayanın kokusu çıksın diye biraz yoğurmak gerekiyor. Hamur çok yumuşak olduğu için yanınıza biraz sıvı yağ alın ve bir kaç kez elinizi bu yağa batırarak hamuru yoğurun.
Adım 6: Hamuru tezgaha almadan önce bolca tezgaha un serpmek gerekiyor. Hamur yüzeyine yapıştıkça un serpebilirsiniz ama bir daha altına un serpemezsiniz bu yüzde hamuru katlarken sıkıntı yaşamamak için altın bolca un serpin.
Adım 7: Un üzerine hamuru alıp üzerine un serpin. Önce elinizle açabildiğiniz kadar açın, daha sonra merdane ile açabilirsiniz. İstenilen inceliğe gelen hamur üzerine eşit bir şekilde haşhaş ezmesini yayın. Üzerine bol ceviz serpin.
Adım 8: En ucundan başlayarak 4-5 parmak genişliğinde hamuru katlayın. Katlama işlemi bitince yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz hamurları bükerek önceden yağ sürdüğünüz (veya yağlı kağıt serdiğiniz) tepsiye dizin.
Adım 9: Yumurta sarısı ve pekmezi bir kase içinde iyice karıştırıp hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtmış olduğunuz 200-220 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile
Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım
Tavada Ekmek Tarifi
Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.
0 Yorum