Hardallı Tavuk Tarifi
Çok lezzetli tavuk yemeği tarifi…
Kaç Kişilik?
4-6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Hardallı Tavuk Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Hardallı Tavuk sosundaki ay çekirdeği ile birlikte inanılmaz lezzette yemek tarifi.
Herkes bilir ki tavuğun göğüs eti çok lezzetli olmaz ama bu tarif ile pişirdiğiniz de lezzetine inanamayacaksınız.
İftar sofralarınız için güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum:)
Yanında patates püresi yapmak isterseniz tarif için buraya tıklamanız yeterli.
Sevgiyle kalın…
Hardallı Tavuk Nasıl Yapılır? En Güzel Hardallı Tavuk Tarifi
Hardallı Tavuk İçin Gereken Malzemeler
- 1 kg kemiksiz tavuk göğüs eti (bonfile)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı (Kühne orta acı) dijon hardal
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı kabuksuz ayçekirdeği
- tuz
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
Adım Adım Hardallı Tavuk Yapılışı
Adım 1: 5-6 yemek kaşığı zeytinyağımızı teflon veya seramik tencereye koyalım üzerine hardal, biber salçası, ay çekirdeği ve tuzu koyup ocağımızı yakalım.
Adım 2: Bir iki dakika bu karışımı pişirdikten sonra göğüs etlerini tencerenin içerisine alıp bu sosa bulayalım (güğüs eti genellikle bütün halinde ortasında ince bir bölümle birbirine bağlıdır o bölümü bıçakla keserek iki parçaya ayıralım) daha sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su koyup yaklaşık 30-35 dakika orta ateşte pişirelim.
Adım 3: Suyunu çekecek ama hepsini değil biraz tavukların üzerine dökmek için koyu bir sos kalması lazım eğer çok koyu olursa sıcak su ile açabilirsiniz. Pişen tavukları tahta üzerinde dilimleyerek servis edelim ve üzerine sosundan dökelim.
Ben patates püresi ile servis ettim arzu ederseniz yanına başka garnitür veya sırf salata ile servis edebilirsiniz…
Afiyet olsun…
Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.
Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.
Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum