Patlıcan KebapTarifi
Patlıcan ve köfte sevenler için iki lezzet bir arada…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Patlıcan Kebap Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Kurban Bayramın da yaptığım ama ancak yayınlama sırası gelen Patlıcan Kebap yemek tarifi.
Şu sıralar pek patlıcanlar lezzetli olmasa da arşivimizde bulunsun diye yayınlamak istedim:)
Hem köfte, hem patlıcanı buluşturan harika bir yemek tarifi helede yanındaki biber ve domates ile tadına doyulmaz bir lezzet.
Sevgiyle kalın…
Patlıcan Kebap Nasıl Yapılır? En Lezzetli Patlıcan Kebap Tarifi
Patlıcan Kebap Malzemeleri
- 1 kg köftelik kıyma (bir kere çekilmiş)
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- karabiber
- pul biber
- tuz
- 5 adet uzun patlıcan
- sızma zeytinyağ
- İstediğiniz miktarda domates ve sivri biber
Adım Adım Patlıcan Kebap Yapımı
Adım 1: Köftemiz için büyük bir kase içerisine kıymayı, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, ezilmiş sarımsağı, 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ve baharatlarını damak tadımıza göre ekleyip çok iyi yoğuruyoruz. Köftenin iyi yoğurulmuş olması tarifin püf noktası.
Adım 2: Daha sonra üzerine kapatıp buzdolabında 4-5 saat köftemizi dinlendiriyoruz.
Adım 3: Köftemizi dolapta beklerken patlıcanların iki başını kesip kalan kısmı 3-4 parmak genişliğinde kesip tuzlu suda biraz bekletiyoruz.
Adım 4: Daha sonra patlıcanları kurulayıp fırın tepsisine bir patlıcan ve patlıcan genişliğinde yaptığımız köfte olmak üzere sıralıyoruz.
Adım 5: Bu işlem bitince tepsinin kenarına biber ve domatesleri de ekleyip üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz önceden ısıttığımız 230 derecelik fırında 20 dakika folyo ile 20 dakikada folyosuz olarak pişiriyoruz. (folyo sağlığa zararlı olduğu için yeni çıkan bir tarafı alüminyum folyo bir tarafı yağlı kağıt olan fırın için yapılmış kağıt kullanın)
Adım 6: Tepsiyi fırından çıkarınca terleme yapması için üzerine çok az su serpip tekrar üzerine bir tepsi veya alüminyum folyo ile 5 dakika beklettikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Sibel Yalçın
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum