Nar Sulu Ayva Tatlısı

(Videolu Tarif)

 

 

 

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Gül Elmalı Ayva Tatlısı. Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi.

Nar suyuyla pişirilen elma ve ayvanın hafif ekşi lezzeti, elmalara verilen gül şekliyle hem görüntüsü hem lezzetiyle çok beğeneceğiniz bir ayva tatlısı yapacaksınız.

Videosunu izleyerek nasıl gül şekli verdiğimi ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Video sonunda destek olmak için abone olmayı ve her hafta eklediğim yeni videolardan haberdar olmak için yanındaki zili tıklamayı unutmayın.

Diğer Ayva Tatlısı tarifim için buraya tıklayın.

Sevgiyle kalın…

Gül Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi

Oca 26, 2022 | Tatlılar | 8 Yorumlar

ayva

TARİF VİDEOSU

İçindekiler

Ayvayı pişirmek için;

  • 3 adet orta boy ayva
  • 250 ml nar suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 5 adet ayva çekirdeği
  • 5 adet elma çekirdeği 

Elmayı pişirmek için;

  • 4 adet minik elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 200 ml nar suyu
  • 3 adet karanfil
  • Yanında servis etmek için kaymak

Adım Adım Tarif

Adım 1: Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını çıkardıktan sonra çok ince dilimleyin. Dilimlenen elmaları nar suyunun içine koyup elmaları kırmadan karıştırın.

Adım 2: Tencereye çubuk tarçın ve karanfili koyup elmaları ekleyin. 10 dakika kadar elmaları nar suyunun içinde bekletin (vaktiniz varsa biraz daha fazla bekletebilirsiniz)

Adım 3:  Tencereyi ocağı alın su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte elmaları pişirin. Elmalar çok ince olduğu için çabuk pişecektir o yüzden ara ara kontrol edin. Pişen elmaları kenara alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir kevgire dikkatli bir şekilde boşaltın ve kalan suyunu daha sonra ayvaları pişirken tencereye koyun.

Adım 4: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını çıkarın ve limonlu su içine bırakın. Ayva ve elma çekirdeklerinin bir kısmını ayırın bunları ayvayı pişirirken ikiye bölerek kullanacağız. Ayvaları pişireceğiniz tencere içine biraz ayva ve elma kabuğu koyun. Çubuk tarçın, karanfil, ayva ve elma çekirdeklerini tencereya alıp üzerine ayvaları yerleştirin.

Adım 5: Ayvaların üzerine toz şekeri, nar suyunu, suyu ve elmalardan kalan nar suyunu koyup ocağa alın. Su kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika orta ateşte daha sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Adım 6: Pişen ayvaları ocaktan alın ve tencere içinde soğumaya bırakın. Bu esnada yaklaşık 8-9 adet elmayı belirli aralırlarla üst üste dizip bir kenarından rulo yapar gül şeklini verin (you tube kanalımda tüm ayrıntalırını bulabilirsiniz)

Adım 7: Gül şekli verilen elmaları ayvaların ortasına yerleştirip iyice soğutuktan sonra yanında ayva ile servis edin. Afiyet olsun ♥︎

8 Yorumlar

  1. Leyla

    Normalde Ayva Tatlısı ile aram yoktur. Ama sizin için bu tarifi deneyeceğim.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Tavsiye ederim farklı bir lezzet

      Yanıtla
  2. Sevimsu

    Muhteşem görüntüsü var. Evde deneyeceğim.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      👌

      Yanıtla
  3. Boncuk

    Eşim ve çocuklarım çok sevecek.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      👌

      Yanıtla
  4. Nurcan

    Evimde sürekli deneyeceğim

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      👌

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler