Nar Sulu Ayva Tatlısı

(Videolu Tarif)

 

 

 

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi.

Nar suyuyla pişirilen elma ve ayvanın hafif ekşi lezzeti, elmalara verilen gül şekliyle hem görüntüsü hem lezzetiyle çok beğeneceğiniz bir ayva tatlısı yapacaksınız.

Videosunu izleyerek nasıl gül şekli verdiğimi ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Video sonunda destek olmak için abone olmayı ve her hafta eklediğim yeni videolardan haberdar olmak için yanındaki zili tıklamayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Oca 26, 2022 | Tatlılar | 0 yorum

ayva
İçindekiler

Ayvayı pişirmek için;

  • 3 adet orta boy ayva
  • 250 ml nar suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 5 adet ayva çekirdeği
  • 5 adet elma çekirdeği 

Elmayı pişirmek için;

  • 4 adet minik elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 200 ml nar suyu
  • 3 adet karanfil
  • Yanında servis etmek için kaymak

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını çıkardıktan sonra çok ince dilimleyin. Dilimlenen elmaları nar suyunun içine koyup elmaları kırmadan karıştırın.

Adım 2: Tencereye çubuk tarçın ve karanfili koyup elmaları ekleyin. 10 dakika kadar elmaları nar suyunun içinde bekletin (vaktiniz varsa biraz daha fazla bekletebilirsiniz)

Adım 3:  Tencereyi ocağı alın su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte elmaları pişirin. Elmalar çok ince olduğu için çabuk pişecektir o yüzden ara ara kontrol edin. Pişen elmaları kenara alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir kevgire dikkatli bir şekilde boşaltın ve kalan suyunu daha sonra ayvaları pişirken tencereye koyun.

Adım 4: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını çıkarın ve limonlu su içine bırakın. Ayva ve elma çekirdeklerinin bir kısmını ayırın bunları ayvayı pişirirken ikiye bölerek kullanacağız. Ayvaları pişireceğiniz tencere içine biraz ayva ve elma kabuğu koyun. Çubuk tarçın, karanfil, ayva ve elma çekirdeklerini tencereya alıp üzerine ayvaları yerleştirin.

Adım 5: Ayvaların üzerine toz şekeri, nar suyunu, suyu ve elmalardan kalan nar suyunu koyup ocağa alın. Su kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika orta ateşte daha sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.

Adım 6: Pişen ayvaları ocaktan alın ve tencere içinde soğumaya bırakın. Bu esnada yaklaşık 8-9 adet elmayı belirli aralırlarla üst üste dizip bir kenarından rulo yapar gül şeklini verin (you tube kanalımda tüm ayrıntalırını bulabilirsiniz)

Adım 7: Gül şekli verilen elmaları ayvaların ortasına yerleştirip iyice soğutuktan sonra yanında ayva ile servis edin. Afiyet olsun ♥︎

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Klasik helvalardan farklı...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This