Frambuaz Sosu Tarifi

Yapımı çok basit, sütlü tatlılarınıza lezzet verecek bir sos tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

64

Öğün

Çay Saati

Frambuaz Sosu Tarifi

Yapımı çok basit, sütlü tatlılarınıza lezzet verecek bir sos tarifi. Frambuaz Sosu koyu kıvamlı isterseniz pişirme esnasında 1 silme çorba kaşığı nişasta eklemeniz yeterli ben tatlı üzerinde akışkan bir kıvamda olmasını istediğim için nişasta eklemedim. Dondurulmuş veya taze kullanabilirsiniz dondurulmuş kullandığınızda hiç çözülmeden direk tencereye alın ve blenderden geçirmenize gerek kalmadan piştikten sonra çatalla ezmeniz yeterli.

Sevgiyle kalın…

Frambuaz Sosu Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 800 gr frambuaz (hangi tatlıda kullanacağınıza göre miktar değişebilir ben dikdörtgen borcamda pişirdiğim tatlı üzerine dökmek üzere bu ölçüde yaptım)
  • 1-1,5 su bardağı toz şeker
  • arzuya göre 1 paket vanilya

Frambuaz Sosu Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 64 Kcal
Karbonhidrat : 16 g
Protein : 0.6 g

Adım Adım Frambuaz Sosu Tarifi

Adım 1: Şeker ve frambuazı tencereye koyun kendisi su salacaktır özellikle de donmuş olan kullanıyorsanız su koymanıza gerek yok diğerinde ise gerekirse yarım çay bardağı su ekle bilirsiniz.
Adım 2: Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Pişme işlemi bittikten sonra isterseniz vanilya ekleyebilirsiniz.
Adım 3: Daha sonra taze frambuaz kullanıyorsanız blendirdan geçirerek istediğin tatlıda kullanın.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?  Hem doyurucu hem de çok leziz. Her yaştan kişinin kalbini fetheden dereotlu poğaça, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Pratik yapımı ve nefis tadıyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve...

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan