Sıcak Tahin Helvası

Videolu Tarif

Özellikle balık yemeklerinden sonra tercih edilen tahin helvası.

Kaç Kişilik?

4-6

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

 Sıcak Tahin Helvası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Özellikle balık sonrası tercih edilen Fırında sıcak tahin helvası bana göre üzerine bir top sade dondurma ile günün her saati yenilebilir.

Yapılışının çok çok kolay olması ve az malzemeli bu tarifi küçük porsiyonlarda yapmanızı tavsiye ederim. Oldukça yoğun bir lezzet olduğu için büyük bir porsiyon bir kişi için fazla gelebilir.

Sevgiyle kalın…

Fırında Sıcak Tahin Helvası Tarifi

Şub 27, 2020 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 500 gr tahin helvası
  • 1 kutu krema
  • yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  •  1 yemek kaşığı rendenin ince yeri ile rendelenmiş limon kabuğu rendesi
  • ceviz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Helvayı bir kase içine alın bıçakla biraz parçalayın.

Adım 2: İçine krema, süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip çatalla hepsini iyece birbirine karıştırın.

Adım 3: Güveçlerin içine karışımı paylaştırın.

Adım 4: İri iri kıyılmış cevizleri fırın kaplarının üzerine paylaştırın ve karıştırın.

Adım 5: 180 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırın içinde önce 5 dakika pişirin 5 dakika sonunda yalnız ızgara bölümünü çalıştırın bir 5 dakika daha pişirip fırından çıkarın.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?