LebeniyeÇorbası Tarifi

(Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

248

Öğün

Akşam Yemeği

Erzincan Çorbası (Lebeniye)

Tarif: Sibel Yalçın

İftar sofranızda midenizi yumuşatacak bir çorba tarifi Erzincan çorbası, diğer adıyla lebeniye çorbası.

Uzun zamandır sofralarımızı ve midelerimizi şenlendiren bu çorba tarifi, bugün yarın fotoğraf çekip paylaşırım derken ancak fotoğrafını çekip sizlerle tarifini paylaşabiliyorum.

Yöresel lezzetlerimiz arasında yer alan enfes lezzetlerden yalnızca bir tanesi olan Lebeniye çorbası tarifi henüz yapmadıysanız mutlaka deneyin.

Sevgiyle kalın…

Erzincan Çorbası – Lebeniye Çorbası

tarafından | Tem 25, 2013 | Çorbalar | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı erişte erişte
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • yaklaşık 1,5 litre su (hepsini birden koymayın en son kıvamına göre ayarlama yapın)

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

Köftesi için;

  • 150-200 gram kıyma
  • karabiber
  • tuz

Yoğurtlu sosu için;

  • 1.5-2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • tuz

Üzeri için;

  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Haşlanmış olan nohudun kabuklarını soyup kenara al. Köfte için gereken malzemeleri iyice yoğur. Nohuttan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarladıktan sonra un serpmiş olduğun tepsiye koy. En son tepsiyi sallayarak tüm köftelerin una bulanmasını sağla.

Adım 2: Soğanı yemeklik küçük küçük küpler halinde doğra. Yağı tencereye alıp ısındıktan sonra ara ara karıştırarak soğanı kavur. Soğan kavrulunca içine önce bir litre su koy ve kaynamaya bırak. Birden su boşaltmayın daha sonra kıvamına göre suyunu ayarlayacaksınız.

Adım 3: Su kaynamaya başlayınca, suyun içine önce erişteyi daha sonra köfteleri koyup ara ara karıştırarak erişte pişene kadar bekle. Erişte pişince içine nohudu ekleyip bir iki dakika kadar birlikte pişir.

Adım 4: Yoğurt içine yumurta, un, ezilmiş olan sarımsak ekleyip çok iyi bir şekilde tüm malzemeyi karıştır. İçinde hiç topak olmaması önemli. Sonra çorbanın suyundan birkaç kepçe yavaş yavaş yoğurdu karışıma ekleyerek hızlı hızlı yoğurt kesilmesin diye karıştır.

Adım 5: Ocağın ateşini orta ateşten biraz daha düşürerek hazırladığın yoğurtlu karışımı yavaş yavaş yine karıştırarak çorbaya ekle. Birkaç dakika kadar karıştırarak pişir. En son tuz ilave et bu noktada kıvamına bakarak sıcak su ilavesi yapabilirsin.

Adım 6: Tereyağı ısıtıp içine nane ve pul biberi ekledikten sonra şöyle bir tavayı çevirip hemen sıcak olan çorbanın üzerine boşaltarak karıştır. Lebeniye çorbasını sıcak olarak kaselere koyarak servis et. Afiyet olsun.

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 248 Kcal
Karbonhidrat : 9.7 g
Protein : 9.7 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş lezzetler genelde ızgara veya mangal ile özdeşleştirilir. Ancak Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi ile bu duruma bakışınız kesinlikle değişecek.