Enginarlı Pilav Tarifi
Kaç Kişilik?
8-10
Hazırlama Süresi
50 dakika
Kalori
269
Öğün
Akşam Yemeği
Enginarlı Pirinç Pilavı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Enginarlı tariflere bir yenisi eklensin istedim
Enginarlı pirinç pilavını hiç enginarı sevmem yemem diyene bile yedire bileceğiniz bir tarif.
Şimdiden yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun…
Not: Enginarı aldığımda hemen kullanmayacaksam konulduğu suyu döküp kendim taze limonlu su yapıp içerisine koyar üzerini streç film ile kapatıp o şekilde buzdolabında bekletirim.
İçindekiler
- 3 adet enginar çanağı
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 150 gr tereyağ
- 2 su bardağı su
- dereotu
- karabiber
- tuz
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 269 Kcal
Adım Adım Tarif
Adım 1: Pirinci iyice yıkayıp temiz su içerisinde biraz tuz ekleyerek 1 saat kadar bekletin.
Adım 2: Tereyağı eritip ısınınca küp küp doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun.
Adım 3: Enginarları küp küp doğrayın, kavrulmakta olan soğana ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp ve ara sıra karıştırarak kavurun.
Adım 4: Yeterince kavrulunca üzerine suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca pirinci koyup karıştırın.
Adım 5: Tuzunu ekleyin tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe getirin.
Adım 6: Pilav pişince üzerine bir bez örtün kapağı tekrar kapatarak demlenmeye bırakın.Servisten hemen önce ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kestaneli Pirinç Pilavı
Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.
Tavuklu Pilav Tarifi
Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.
Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi
Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.
0 Yorum