Elmalı Turta

Videolu Tarif

Daha önce hiç görmediğiniz bir Elmalı Turta tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

80 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Elmalı Turta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çok çok farklı bir Elmalı Turta yapmaya ne dersiniz?

Hem sunumu çok farklı hemde çok kolay bir şekilde yapacağınız harika bir tarif.

Benim yaptığım gibi tarifi süsleyebilir veya tek bir elma denk gelecek şekilde kare kare dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Ben bu tarz tarifleri ılık olarak yemeyi tercih ediyorum size de tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 250 gr. Tereyağ veya Margarin (oda sıcaklığında)
  • 200 gr labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 150 gr toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • yaklaşık 3,5 su bardağı un
  • 6 adet elma
  • elmaların üzerine serpmek için tarçın ve pudra şekeri

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağ, labne peyniri ve toz şeker mikserle iyice karıştırılır.

Adım 2: Vanilya kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenir. Unu birden boşaltmayın. Fazla yoğurmayın hamur kulak memesi kıvamına gelir gelmez yoğurmayı ve un eklemeyi bırakın üzerine streç filim ile kayapıt 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Adım 3: Dinlenen hamur önce iki eşit parçaya bölün sonra üste kullanacağımız hamuru biraz daha büyük açmamız gerektiği için ona bir miktar daha ekleme yapın.

Adım 4: Alta gelecek hamuru un ve merdane yardımı ile açın. iyice yağladığınız tepsiye yayın üzerine kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını çıkarıp ikiye böldüğünüz elmaları dizin (videoda ayrıntılı olarak göreceksiniz) Elmaların üzerine tarçın ve pudra şekeri serpip kürdan ile birkaç yerinden delik açın.

Adım 5: Ardından diğer hamuru açıp elmaların üzerini kaplayın. Tepsinin kenarlarına bastırın ve fazla hamuru kesin
Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.

Adım 6: Kenardan aldığınız hamurdan benim gibi yapraklar yaparak süslemede kullanabilirsiniz. Elmaları ister yuvarlak kesip pudra şekeri serpip benim gibi süsleyerek servis edebilirsiniz veya hiç uğraşmayıp kare keserek yine pudra şekeri serpip ılık olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This