Elmalı Gül Tatlısı

Videolu Tarif

Görüntüsü ve lezzeti ile beğeneceğiniz bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Elmalı Gül Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Elmalı Gül Tatlısı yapılışı çok çok kolay görüntüsü de bir o kadar hoş bir tarif.

Yalnız milföy hamuru herkesin sevdiği bir lezzet değil o yüzden arzu ederseniz sevdiğiniz bir kurabiye tarifinin hamurunu bu lezzeti yapmak için kullanabilirsiniz.

Birde bizim ev halkı şekerini az buldu siz isterseniz elmaları dizdikten sonra biraz üzerine pudra şekeri veya toz şeker serpin. Benim tariflerimi arasından buradaki tarifin hamurunu rahatlıkla bu tarif için kullanabilirsiniz. 

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 8 kare yaprak milföy
  • 2 adet sert elma
  • 1 adet limon suyu
  • 4 çorba kaşığı marmelat
  • biraz su
  • pudra şekeri

Adım Adım Tarif

Adım 1: 180-190 derecelik önceden ısıtılmış fırında fırının birinci katında pişirilmesi önemli. Yoksa milföy hamur kalıyor.
Elmayı yıkayıp çekirdek kısmını temizledikten sonra mümkün olduğunca ince ince dilimleyin. Ne kadar ince dilimlerseniz o kadar iyi.

Adım 2: Limonu sıkın içine elmaları atın. Kırmadın karıştırın. 3-4 dakika limon suyunda beklettikten sonra iyice süzün.

Adım 3: Dörtlü olarak milföy hamurunu uzunlamasına un yardımı ile açın. Uzunlamasına 3 adet kesin. (aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz)

Adım 4: Marmelatı sulandırın uzun dikdörtgene fırça yardımı ile sürün. Elmaların bir kısmı üst üste gelecek şekilde hamura uzunlamasına ve hamurun yarısına dizin.

Adım 5: Diğer yarısını üzerine kapatın. Elmaların yarısından fazlası dışarıda kalacak. Sonra uç kısmından başlayarak yuvarlayın.

Adım 6: Muffin kalıbının içine oturtun. Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra önceden ısıttığınız fırının birinci rafında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This