Cook ile Yeni Yıl Lezzetleri

Mutfağımızda işimizi kolaylaştıran COOK ürünlerinin CITYCOOKS Mutfak Okulu’nda gerçekleştirdiği Yılbaşı sofraları için hazırlanan reçeteler yaptığımız etkinlikten sizlere bahsetmek istiyorum.
Yılbaşı sofralarınızda eminim her yıl yeni lezzetler yapmak istersiniz. Sevdiklerinizle bir arada olacağınız yeni yıl gecesinde masanızı birbirinden lezzetli tatlar ile donatmak ardından da bu lezzetlerin beğenilmesi herkesi mutlu eder. Bu hazırlıklar esnasında COOK Çok amaçlı Folyo ile Alüminyum folyo ve pişirme kağıdını birleştiren Cook markası, yeni yıl sofralarınızda her daim elinizin altında size yardımcı ilk eleman. Bizde bu elemanla birlikte:) Güzel bir Hindi Tandır yaptık. Tabi yalnızca Hindi Tandır yapmadık buyrun fotoğrafları ile yaptığımız lezzetler…

Hindi Tandır çok kısa sürede hazırlanıyor sardığınız rulonun büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir. Hindi etini sardığınızda kalınsa pişirme süresini uzatmanız gerekiyor.
sebze-garnitur-cook
Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri (yapılışı çok kolay Karnabahar, Brokoli, Brüksel lahanası, Havuç eşit büyüklükte doğrandıktan sonra karabiber, tuz ve sızma zeytinyağ ile karıştırıldıktan sonra buharda pişiriliyor)
Narlı ve Kestaneli Pilav. İlk kez narı pilavda kullandım umduğumdan çok daha lezzetliydi tavsiye ederim.
Son olarak yaptığımız lezzete gelince, Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı. Cook ailesine, organizasyonu düzenleyen Rabia Çalhan ve bu güzel günde bizlere harika bilgiler veren Şef Barış Aytekin Şef Recep Aydoğan’a teşekkür ederim…

 

O gün pişirdiğimiz lezzetler…
Hindi Tandır çok kısa sürede hazırlanıyor sardığınız rulonun büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir. Hindi etini sardığınızda kalınsa pişirme süresini uzatmanız gerekiyor.
Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri (yapılışı çok kolay Karnabahar, Brokoli, Brüksel lahanası, Havuç eşit büyüklükte doğrandıktan sonra karabiber, tuz ve sızma zeytinyağ ile karıştırıldıktan sonra buharda pişiriliyor)
Narlı ve Kestaneli Pilav. İlk kez narı pilavda kullandım umduğumdan çok daha lezzetliydi tavsiye ederim.
Son olarak yaptığımız lezzete gelince, Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı.

Cook ailesine, organizasyonu düzenleyen Rabia Çalhan ve bu güzel günde bizlere harika bilgiler veren Şef Barış Aytekin, Şef Recep Aydoğan’a teşekkür ederim…

 

Benzer Yazılar

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali   Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...

Süt Gerçekleri

Süt Gerçekleri

Süt Gerçekleri   Geçtiğimiz günlerde katıldığım Esra Ceyhan moderatörlüğünde gerçekleşen, Prof.Dr. Neriman İnanç hanımın tüm sorularımızı cevapladığı süt gerçeklerini öğrendiğim bir event'e katıldım ve sizlerle o gün edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum....

Fairy Platinum Plus

Fairy Platinum Plus

Fairy Platinum Plus   Anti-mat teknolojisi ile mutfakta kullandığımız tencereden tavaya özelikle yıllar içinde matlaşmaya başlayan çelik ürünlerin temizliğinde yeni gibi tertemiz sloganı ile yola çıkan Fairy yeni ürünü Platinum Plus etkinliğinden bilgiler ve...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This