Çıtır Patates Kızartması
Videolu Tarif
İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Akşam Yemeği
Çıtır Patates Kızartması Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen patates kızartması.
Bu sefer kızartmadan fırında yapmayı tercih ettim. Daha önce burada fırında patates kızartması tarifi paylaşmıştım.
Bu tarifte bir kaç değişiklik ile dışı çıtır için yumuşak patates kızartması yaptım ve tarifini sizlerle paylaşmak isterdim.
Sevgiyle kalın…
Çıtır Patates Kızartması Tarifi

- 1,250 gr patates
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
- yarım su bardağı kaynar su
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köri
- 2-3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- fırından çıkarınca üzerine serpmek için kekik
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Patateslerin kabuklarını yıkayıp kabuklarını soyun. Ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
Adım 2: Kase içine alın üzerine gelecek kadar su koyun. Kaynar su içine tuzu ve kabartma tozunu koyup karıştırdıktan sonra kase içine alıp karıştırın. Bu su içinde patatesleri bir kaç saat bekletin.
Adım 3: Patates beklerken sosu hazırlayın. Sos için sarımsağı rendeleyin veya ezin. Kekik hariç geri kalan tüm malzemeyi bir kase içinde karıştırın. Eğer varsa sarımsak yerine toz sarımsak kullanabilirsiniz.
Adım 4: Patates süzüp yıkayın. Çok iyi bir şekilde tüm patatesleri kurulayın. Fırın tepsisi içine patatesleri alıp üzerine hazırladığınız sosu döküp karıştırarak patateslere iyice yedirin.
Adım 5: Patatesi tepsiye yayın mümkün olduğunca patatesler üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Önceden iyice ısınmış olan 220-240 derecelik fırında fırının fanlı ve üst ızgarası açık olacak şekilde patatesleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Adım 6: Fırından çıkan patateslerin üzerine kekiği serpiştirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart (Videolu Tarif) Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart Tarif: Sibel Yalçın Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye...
En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...
0 Yorum