Çıtır Patates Kızartması

Videolu Tarif

İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Akşam Yemeği

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen patates kızartması.

Bu sefer kızartmadan fırında yapmayı tercih ettim. Daha önce burada fırında patates kızartması tarifi paylaşmıştım.

Bu tarifte bir kaç değişiklik ile dışı çıtır için yumuşak patates kızartması yaptım ve tarifini sizlerle paylaşmak isterdim.

Sevgiyle kalın…

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Kas 21, 2020 | Garnitür, Yemekler | 0 yorum

garnitür
İçindekiler
  • 1,250 gr patates
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • yarım su bardağı kaynar su 

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • fırından çıkarınca üzerine serpmek için kekik

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patateslerin kabuklarını yıkayıp kabuklarını soyun. Ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.

Adım 2: Kase içine alın üzerine gelecek kadar su koyun. Kaynar su içine tuzu ve kabartma tozunu koyup karıştırdıktan sonra kase içine alıp karıştırın. Bu su içinde patatesleri bir kaç saat bekletin.

Adım 3: Patates beklerken sosu hazırlayın. Sos için sarımsağı rendeleyin veya ezin. Kekik hariç geri kalan tüm malzemeyi bir kase içinde karıştırın. Eğer varsa sarımsak yerine toz sarımsak kullanabilirsiniz.

Adım 4: Patates süzüp yıkayın. Çok iyi bir şekilde tüm patatesleri kurulayın. Fırın tepsisi içine patatesleri alıp üzerine hazırladığınız sosu döküp karıştırarak patateslere iyice yedirin.

Adım 5: Patatesi tepsiye yayın mümkün olduğunca patatesler üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Önceden iyice ısınmış olan 220-240 derecelik fırında fırının fanlı ve üst ızgarası açık olacak şekilde patatesleri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Adım 6: Fırından çıkan patateslerin üzerine kekiği serpiştirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart (Videolu Tarif) Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart   Tarif: Sibel Yalçın Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This