
Pastalar · 70 dk
Pastalar
Tam iki yıl… Hep söylüyorum çocuklarımın ısrarıyla tam iki yıl önce çok gönlüm olmadan bu bloğu açmıştık. Hatta daha öncesinde bir-iki yıl kadar da çocuklarımı açarız diye oyalamıştım. Şimdi ise niye daha önce açmadım diye kendi kendime kızıyorum.

Tam iki yıl…
Hep söylüyorum çocuklarımın ısrarıyla tam iki yıl önce çok gönlüm olmadan bu bloğu açmıştık. Hatta daha öncesinde bir-iki yıl kadar da çocuklarımı açarız diye oyalamıştım. Şimdi ise niye daha önce açmadım diye kendi kendime kızıyorum.
İnsanlarla bir şeyleri paylaşmak, öğrendiğim şeyleri onlara da anlatmak en sevdiğim şey. Şimdi ise bu paylaşım sayısı bloğum sayesinde katlanarak artıyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Daha çok bilgi edinip bunları paylaşma isteğim de katlanarak artıyor.
Bu vesileyle de bloğumu takip eden, yorumlarıyla beni mutlu eden herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi bloğumun bütün sorunlarıyla ve tasarımıyla ilgilenen kardeşime çok teşekkür ediyorum.
İnşAllah Allah sağlık, sıhhat verir ben sizlerden, sizde benden daha bir çok şey öğrenebiliriz.
Sevgiyle kalın…
Not: Blog adı daha sonra sibelyalcin.com.tr olarak değişmiştir.
Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı mikserle iyice çırptıktan sonra şekerini ilave edip tekrardan çırpmaya devam ediyoruz.
Tereyağımızı ve limon suyunu ekledikten sonra, önceden elediğimiz un ve kabartma tozunu da ekleyip düşük devirde çok az mikserle karıştırıp önceden yağladığımız 26 cm’lik kelepçeli kalıbın içerisine döküyoruz.
Kalıbı bir kaç kez tezgaha vurduktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra fırından çıkartıp iyice soğumasını bekliyoruz.
Toz krem şantileri bir kase içerisine alıp üzerine toz şekeri ve vanilyayı ekleyelim. Mikserle yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpalım.