Çikolata Kremalı Pasta Tarifi
Kim bir dilim çikolatalı pastaya hayır diyebilir ?
Kaç Kişilik?
16-18
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Çikolata Kremalı Pasta Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bu haftaki misafir masamızdaki tarifleri sırasıyla yayınlayacağım.
İlk tarif olarak çok sevdiğim Çikolatalı kremalı pasta tarifini yayınlamak istedim. Diğerleri de yolda:)
Kim bir dilim Çikolatalı Pastaya hayır diyebilir:)
Sevgiyle kalın…
Çikolata Kremalı Pasta Tarifi
Çikolata Kremalı Pasta Malzemeleri
Pandispanya için;
- 4 yumurta
- 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 4 Türk kahve fincanı un
- 1 Türk kahvesi fincanı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
- 1 paket üçü bir arada
- yarım su bardağı ılık su
Ara katı için;
- 2 poşet krem şantiyi, 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz.
Sosu;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
En üstü için;
- 100 gr sütlü çikolata
- 100 gr krema
Çikolatalı Kremalı Pasta Yapılışı
Adım 1: Yumurta ve şekeri mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu iki kere eleyip yumurtalı karışıma ekleyip mikseri en düşük ayarına getirip karıştırıyoruz.
Adım 2: Un karışır karışmaz çırpmayı bırakıyoruz. Sonra bir kahve fincanı sıcak suyu da ekleyip bu sefer tahta kaşık veya spatula ile alttan yukarıya doğru karıştırıyoruz.
Adım 3: Yuvarlak 22 cm lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip hamuru içine döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişip fırından çıktıktan sonra (yaklaşık 45-50 dakika ) soğumasını bekliyoruz.
Adım 4: Soğuduktan sonra, bir su bardağı ılık su ve hazır kahveyi karıştırıp, ikiye böldüğümüz kekin önce yarısı ile ilk katını ıslatıyoruz. Ara kata hazırladığımız krem şantiyi koyup, üzerine diğer parçayı koyup kalan kahveli suyu da kekin üzerine yediriyoruz.
Adım 5: Biz sosunu hazırlayana kadar dolapta dinlendiriyoruz. Sosu için bütün malzemeleri karıştırıp, muhallebi yapıyoruz.
Muhallebiyi ara sıra karıştırıp ılınmasını sağlıyoruz. Muhallebi yeterince ılınınca kekin üzerine döküp buzdolabına kaldırıyoruz.
Adım 6: En son olarak kremayı küçük bir tencereye koyup ısınana kadar ocakta tutuyoruz. Isındıktan sonra kenara alıp küçük küçük doğradığımız çikolatayı sıcak krema içerisinde eritiyoruz. Bu karışımda ılındıktan sonra pastanın üzerine döküyoruz. Pastayı bir gün önceden hazırlarsanız daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum