Çikolatalı Pasta Tarifi
Çok beğeneceğiniz nefis bir çikolatalı pasta tarifi…
Kaç Kişilik?
14-16
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Çikolatalı Pasta Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Yeni yıla harika bir Çikolatalı Pasta Tarifi ile başlayalım istedim.
Hem hafif hem de çok lezzetli olan bu pastayı ister tek kelepçeli kalıpta pişirip soğuduktan sonra ikiye bölebilir veya benim gibi iki eşit kalıpta pişirip kalıptan çıkardıktan sonra kelepçeli kalıpta üst üste işlemi yapabilirsiniz.
Servis anına kadar buzdolabında bekletin ve her zaman pastanızı servisten bir gün önce hazırlayın.
Sevgiyle kalın…
Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta Malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket kakao (25 gr)
- 100 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 4/3 su bardağı süt
Pastanın ara katı için;
- 2 poşet krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- ve üzeri için 160 gr bitter çikolata
Çikolatalı Pasta Yapılışı
Adım 1: Önce 2 poşet kremşanti, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı toz şekeri mikserle iyice karıştırıp ikiye bölün.
Hepsini güzelce mikserle çırpıp dolaba kaldırıyoruz. Yarısını pastanın içine diğer yarısını dışına kullanacağız.
Adım 2: Çemberli kalıbı veya iki aynı ölçüde yuvarlak kalıbı yağlayıp hazırlıyoruz (22 cm).
(Benim aynı ölçüde iki ayrı tepsim var. Hamuru ikiye bölerek pişirip, çemberli kalıpta kremasını sürüp dolapta bekletiyorum)
Adım 3: Un, tuz ve kabartma tozunu iki kere elekten geçirin. Oda sıcaklığında yağı şekerle birlikte iyice çırpın.
Adım 4: Daha sonra yumurtaları tek tek ilave edin. Sütün içinde erittiğiniz kakaoyu da ilave edin. En son hazırladığınız unlu karışımı ekleyip çırptıktan sonra hazırladığınız kalıba dökün.
Adım 5: 180 derecede yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kalıpta dinlendirin. Ben kalıplardan çıkardıktan sonra çemberli kalıba ilk keki koydum arasına daha önceden hazırlayıp ikiye böldüğüm kremşantinin birini koyup yaydıktan sonra biraz dolapta beklettim.
Adım 6: Daha sonra ikinci kat keki de koyup, üzerini kaplamak için çikolatalı karışımı hazırlayana kadar tekrar buzdolabına kaldırdım.
Adım 7: Küçük parçalara böldüğümüz çikolataları, benmari usulü eritip ocaktan alın. Daha sonra ara sıra çırparak ılıtın ve önceden ayırdığınız ikinci kremşanti ile de çırpıp pastanızın üzerini kaplayın.Servis zamanına kadar dolapta bekletiyoruz.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum