Bal Şerbeti Tarifi

Çok kısa sürede hazırlayacağınız, yaz günlerinde şifalı bir şerbet tarifi.

Özellikle iftar sofralarında ikram edeceğiniz her yemeğin yanına yakışan bir şerbet.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

20 dakika

Kalori

178

Öğün

Akşam Yemeği

Bal Şerbeti Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bal Şerbeti ilk kez Şef Yunus Emre Akkor’un bir davetinde içme fırsatı bulduğum Osmanlı dönemine ait bir şerbet çeşidi. Özellikle bu yaz aylarında çok fazla tükettiğimiz soğuk içecekleri dışarıdan almak yerine böyle sağlıklı şerbetler hazırlamanın çok daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yapılışı çok kolay olan bu tarifi bayramda misafirlerim için de yaptım herkes çok beğendi burada ben orijinal tarifin ölçülerini vereceğim siz ilk etapta balın hepsini koymak yerine bir kısmını koyun, belki bal miktarı damak tadınıza göre fazla gelebilir. Eğer isterseniz kalanı sonra ilave edebilirsiniz…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 litre su
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı bal
  • yarım demet nane

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 178 Kcal

Karbonhidrat : 48.2 g

Protein : 0.6 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Surahiye suyun bir kısmını ekleyin.

Adım 2: Diğer kısmını biraz ılıtın ve balı içerisine koyup karıştırın.

Adım 3: Bal eriyince bunu surahiye ilave edin.

Adım 4: İnce ince dilimlediğiniz limonu ve yıkayıp temizlediğiniz naneyi surahiye doldurun.
Biraz karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın.

Adım 5: Daha sonra buz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Lohusa Şerbeti

Lohusa Şerbeti Tarifi Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen ‘şariba’ kelimesinden gelmektedir. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 610 Öğün Çay Saati Lohusa Şerbeti Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen...

Ev Yapımı Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu Tarif Yazı sağlıklı içeceklerle geçirmek isteyenler için Ev Yapımı Vişne Suyu tarifi. Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori 88 Öğün Çay Saati Vişne Suyu Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yazı sağlıklı içeceklerle geçirmek isteyenler için Ev Yapımı...

Kolay Limonata Tarifi

Kolay Limonata Tarifi Hiç bu kadar kolay ve bu kadar bereketli bir limonata yapmadığınıza eminim... Kaç Kişilik? 24 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori 53 Öğün Çay Saati Kolay Limonata Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Hiç bu kadar kolay hazırlanan bir limonata yapmadığınıza...

0/5 (0 Reviews)