Aşure Videolu Tarif

Rabbim hepimizin evinde pişirdiği aşurelerin bereketini kabul etsin.

Kaç Kişilik?

28-30

Hazırlama Süresi

120 dakika

Kalori

274

Öğün

Çay Saati

Aşure Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Her yıl aşure ayı gelip de aşure yaptığımda, neden bu güzel lezzeti başka zaman yapmıyorum? diye kendi kendime soruyorum. Bana yapımı da zor gelmiyor ama nedense güllacı yalnızca ramazan ayında yapmam gibi aşureyi de aşure ayı dışında hiç yapmıyorum:)

Misafirlerimi fırsat bilip daha fazla kişi tatsın diye onların geldiği gün pişirdiğim aşure tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepinize hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum.

Rabbim hepimizin evinde pişirdiği aşurelerin bereketini kabul etsin…

Afiyet olsun…

(Daha önce paylaştığım aşure tarifini video çekince görseli ile birlikte yeniden paylaşmak istedim)

İçindekiler

  • 2,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • toz şeker (miktarı tamamen sizin damak tadınıza kalmış, ben 1,5 kilo kadar kullanıyorum)
  • 1 su bardağı doğranmış kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı dolmalık üzüm
  • 2 Çubuk tarçın ve 8 adet karanfil (ikisini bir olarak bir bez kese içerisinde aşure pişerken içine atıp daha sonra çıkarıyorum)

Üzeri İçin;

  • incir
  • fındık
  • ceviz
  • nar
  • susam
  • tarçın
  • hindistan cevizi

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 274 Kcal

Karbonhidrat : 44.5 g

Protein : 9.4 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Buğdayı bir gün önceden, aşureyi pişireceğim tencereye koyup güzelce yıkıyorum. Üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatıp o suyu döküyorum. Üzerine tekrardan temiz kaynamış su koyup yarım saat kadar buğdayı kaynattıktan sonra ağzını kapatıp bir gece bekletiyorum.

Adım 2: Fasulye ve nohudu da bir gün önceden ıslatıp haşlıyorum.

Adım 3: Ertesi gün aşure tenceresini ocağa koyup üzerine biraz daha su ekliyorum.

Adım 4: Buğday biraz daha kaynarken diğer tarafta üzüm ve kayısıları (kayısıları küçük küçük doğruyoruz)sıcak suda bekletiyorum.

Adım 5: Fındık ve susamı kavuruyorum.

Adım 6: Aşurelik buğday iyice pişince önce pirinç, bulgur,yeşil ve kırmızı mercimek, tuz, çubuk tarçın ve karanfil (çubuk tarçın ve karanfili tülbentten bir küçük kese yapmıştım onun içerisine koyup ağzını bağlayıp öyle koyuyorum aşurenin içerisinden alması kolay oluyor) beş dakika kaynattıktan sonra nohut ve kuru fasulyeyi ekliyorum.

Adım 7: Kayısı ve üzümleri de ekledikten sonra şekerini ekliyorum şeker eridikten sonra tadına bakarak tekrar ekleyebilirsiniz. Sütünü ilave edin.

Adım 8: Üzümler şişince aşure olmuş demektir. Baştan fazla su koymayıp şekerle piştikten sonra koyu ise biraz kaynar su koyup kıvamını açabilirsiniz, su koyarken durunca da koyulaşacağını hesaplamak gerekiyor ve tabi nasıl sevdiğinize bağlı koyu veya sulu burada tercih sizin.

Adım 9: Daha sonra kaselere koyup soğuduktan sonra üzerini tarçın, susam, dövülmüş fındık ve ceviz , sıcak suda bekletilmiş incir ve en üstüne de nar ekleyerek istediğiniz gibi süsleyin.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları Videolu Tarif Kahvenizin yanını eşlik edecek enfes ev yapımı çikolata... Kaç Kişilik?32 Hazırlama Süresi40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Çikolata Topları   Tarif: Sibel YalçınKendi ellerinizle hazırladığınız...

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu TarifBayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden...Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiFındıklı Şekerpare Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare. Daha önce...

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This