Aşure Videolu Tarif

Rabbim hepimizin evinde pişirdiği aşurelerin bereketini kabul etsin.

Kaç Kişilik?

28-30

Hazırlama Süresi

120 dakika

Kalori

274

Öğün

Çay Saati

Aşure Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Her yıl aşure ayı gelip de aşure yaptığımda, neden bu güzel lezzeti başka zaman yapmıyorum? diye kendi kendime soruyorum. Bana yapımı da zor gelmiyor ama nedense güllacı yalnızca ramazan ayında yapmam gibi aşureyi de aşure ayı dışında hiç yapmıyorum:)

Misafirlerimi fırsat bilip daha fazla kişi tatsın diye onların geldiği gün pişirdiğim aşure tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepinize hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum.

Rabbim hepimizin evinde pişirdiği aşurelerin bereketini kabul etsin…

Afiyet olsun…

(Daha önce paylaştığım aşure tarifini video çekince görseli ile birlikte yeniden paylaşmak istedim)

İçindekiler

  • 2,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • toz şeker (miktarı tamamen sizin damak tadınıza kalmış, ben 1,5 kilo kadar kullanıyorum)
  • 1 su bardağı doğranmış kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı dolmalık üzüm
  • 2 Çubuk tarçın ve 8 adet karanfil (ikisini bir olarak bir bez kese içerisinde aşure pişerken içine atıp daha sonra çıkarıyorum)

Üzeri İçin;

  • incir
  • fındık
  • ceviz
  • nar
  • susam
  • tarçın
  • hindistan cevizi

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 274 Kcal

Karbonhidrat : 44.5 g

Protein : 9.4 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Buğdayı bir gün önceden, aşureyi pişireceğim tencereye koyup güzelce yıkıyorum. Üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatıp o suyu döküyorum. Üzerine tekrardan temiz kaynamış su koyup yarım saat kadar buğdayı kaynattıktan sonra ağzını kapatıp bir gece bekletiyorum.

Adım 2: Fasulye ve nohudu da bir gün önceden ıslatıp haşlıyorum.

Adım 3: Ertesi gün aşure tenceresini ocağa koyup üzerine biraz daha su ekliyorum.

Adım 4: Buğday biraz daha kaynarken diğer tarafta üzüm ve kayısıları (kayısıları küçük küçük doğruyoruz)sıcak suda bekletiyorum.

Adım 5: Fındık ve susamı kavuruyorum.

Adım 6: Aşurelik buğday iyice pişince önce pirinç, bulgur,yeşil ve kırmızı mercimek, tuz, çubuk tarçın ve karanfil (çubuk tarçın ve karanfili tülbentten bir küçük kese yapmıştım onun içerisine koyup ağzını bağlayıp öyle koyuyorum aşurenin içerisinden alması kolay oluyor) beş dakika kaynattıktan sonra nohut ve kuru fasulyeyi ekliyorum.

Adım 7: Kayısı ve üzümleri de ekledikten sonra şekerini ekliyorum şeker eridikten sonra tadına bakarak tekrar ekleyebilirsiniz.

Adım 8: Üzümler şişince aşure olmuş demektir. Baştan fazla su koymayıp şekerle piştikten sonra koyu ise biraz kaynar su koyup kıvamını açabilirsiniz, su koyarken durunca da koyulaşacağını hesaplamak gerekiyor ve tabi nasıl sevdiğinize bağlı koyu veya sulu burada tercih sizin.

Adım 9: Daha sonra kaselere koyup soğuduktan sonra üzerini tarçın, susam, dövülmüş fındık ve ceviz , sıcak suda bekletilmiş incir ve en üstüne de nar ekleyerek istediğiniz gibi süsleyin.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 200 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Ayva Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ayva Tatlısı kışın akla gelen çok lezzetli bana göre hafif bir tatlı...

Tahin Pekmezli Mozaik Pasta

Tahin Pekmezli Mozaik Pasta Videolu Tarif Hem farklı, hem az malzeme ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet. Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori 130   Öğün Çay Saati Tahin Pekmezli Mozaik Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kış aylarında evden eksik...

Tiramisu Pralin – Tiramisu Topları

Tiramisu Pralin Videolu Tarif Kısa sürede nefis lezzet. Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 20 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Tiramisu Topları Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Tiramisu Pralin ( Tiramisu Topları) yapılışı çok çok kolay hemen kahvenizin yanına yapacağınız...