Ananaslı Kurabiye Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

215

Öğün

Çay Saati

Ananaslı Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Farklı lezzetler denemeyi seven ben bu sefer Endonezya’dan bir kurabiye tarifi ile sizlerleyim.

İçindeki Ananas marmelatı ile bizim çok beğendiğimiz sunumu da çok şık olan bir kurabiye Ananaslı Kurabiye Tarifi (Recep Kue Nastar)

Misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz bu lezzeti deneyin.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

ANANAS MARMELATI İÇİN

  • 500 gr ananas
  • 100 gr toz şeker
  • 5 adet karanfil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • yarım çay k. tarçın

ÜZERİ İÇİN

  • 1 tatlı k. bal, 1 tatlı k. ılık su, 1 adet yumurta sarısı karışımı
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (50 gr)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay bardağı mısır nişastası (20 gr)
  • 1,5 su bardağı un

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 215 Kcal

Karbonhidrat : 31 g

Protein : 2.5 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce ananas marmelatını hazırlayarak başlıyoruz ananasları gelişi güzel doğrayın tencereye alın.

Adım 2: Üzerine şeker koyun orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra karanfili koyun. Ananaslar pişince blendırtan geçirin ve suyunu çekmesin 2 dakika kala limon suyunu ve tarçını  koyun ve suyunu çekince bir tabağa aktarıp soğumasını bekleyin.

Adım 3: Tereyağ ve pudra şekerini mikserle iyice karıştırın. Yumurta sarılarını tek tek karışıma yedirin.

Adım 4: Bir tutam tuz ekleyin. Mısır nişastası ve unun yarısını eleyin mikserle karıştırın. Kalan unu da eleyerek ekleyip bu sefer elinizle yoğurun hamuru streç filim ile sarın 30 dakika buzdolabında bekletin

Adım 5: 14 eşit bezeye bölün. Tepsi içine yağlı kağıt serin bezeyi elinizle açın ortasına 1 tatlı kaşığı marmelat koyup kapatın ve oval şekil verin.

Adım 6: Hepsinin üzerine bıçak ile çizikler atarak kafes yapın videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Yumurtalı karışımı üzerine sürün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin ve fırında çıkarın soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Dekorasyon amaçlı uç tarafına biberiye takarak ananas görüntüsü verebilirsiniz.

Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Migros Size İyi Gelecek

Ramazan Bereketi Migros'ta   Sizde benim gibi ramazanın  ilk haftası vücut açlığa alışana kadar kendinizi yorgun hisseder misiniz? İşte böyle kendimi yorgun hissedince, hem kolay hem de tüm ev halkının sevdiği lezzetleri hazırlamayı tercih ediyorum. Bu akşam...

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması Videolu Tarif Dolma severler için tombik tombik bir lezzet... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Girit Kabağı Dolması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Hem görüntüsü hem lezzeti ile tezgahlarda her zaman...

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

Zeytinyağlı BaklaVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Zeytinyağlı Bakla Tarifi   Tarif: Sibel YalçınMevsiminde sebze ve meyve tüketimine tüm uzmanlar...