Ananaslı Kurabiye Videolu Tarif
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
215
Öğün
Çay Saati
Ananaslı Kurabiye Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Farklı lezzetler denemeyi seven ben bu sefer Endonezya’dan bir kurabiye tarifi ile sizlerleyim.
İçindeki Ananas marmelatı ile bizim çok beğendiğimiz sunumu da çok şık olan bir kurabiye Ananaslı Kurabiye Tarifi (Recep Kue Nastar)
Misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz bu lezzeti deneyin.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
ANANAS MARMELATI İÇİN
- 500 gr ananas
- 100 gr toz şeker
- 5 adet karanfil
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- yarım çay k. tarçın
ÜZERİ İÇİN
- 1 tatlı k. bal, 1 tatlı k. ılık su, 1 adet yumurta sarısı karışımı
- 150 gr tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri (50 gr)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tutam tuz
- yarım çay bardağı mısır nişastası (20 gr)
- 1,5 su bardağı un
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 215 Kcal
Karbonhidrat : 31 g
Protein : 2.5 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif
Adım 1: Önce ananas marmelatını hazırlayarak başlıyoruz ananasları gelişi güzel doğrayın tencereye alın.
Adım 2: Üzerine şeker koyun orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan sonra karanfili koyun. Ananaslar pişince blendırtan geçirin ve suyunu çekmesin 2 dakika kala limon suyunu ve tarçını koyun ve suyunu çekince bir tabağa aktarıp soğumasını bekleyin.
Adım 3: Tereyağ ve pudra şekerini mikserle iyice karıştırın. Yumurta sarılarını tek tek karışıma yedirin.
Adım 4: Bir tutam tuz ekleyin. Mısır nişastası ve unun yarısını eleyin mikserle karıştırın. Kalan unu da eleyerek ekleyip bu sefer elinizle yoğurun hamuru streç filim ile sarın 30 dakika buzdolabında bekletin
Adım 5: 14 eşit bezeye bölün. Tepsi içine yağlı kağıt serin bezeyi elinizle açın ortasına 1 tatlı kaşığı marmelat koyup kapatın ve oval şekil verin.
Adım 6: Hepsinin üzerine bıçak ile çizikler atarak kafes yapın videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Yumurtalı karışımı üzerine sürün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin ve fırında çıkarın soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Dekorasyon amaçlı uç tarafına biberiye takarak ananas görüntüsü verebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiZeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer...
Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)
Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi. Mahşi arapçada dolma demek....
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiZeytinyağlı Enginar Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarifdir. Benim için aynı zamanda...
0 Yorum