Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Videolu Tarif

 

 

 

Kaç Kişilik?

5

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

160

Öğün

Akşam Yemeği

İç Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?

Mevsimin iki sağlık deposu sebzesinin buluşması ile ortaya çıkan nefis bir lezzet, Zeytinyağlı baklalı enginar tarifi. Zeytinyağlı iç baklalı enginar nasıl yapılır? diyorsanız, hem yazılı olarak hem de videosunu bulabileceğiniz tarifi incelemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağlılar arasında bu yemek gerçekten başka bir yere sahip.

Tarif yapım aşamasına ekledim ama burada da yazmak istedim. Baklanın kabuğu tencereye eklemeden önce soyun veya ayrı bir tencerede baklayı biraz haşladıktan sonra kabuğunu soyup enginarın bulunduğu tencereye ilave edin.

Sevgiyle kalın…

İç Baklalı Enginar İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağ
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 adet enginar
  • 400 gr iç bakla
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • dereotu
  • 1 adet limon
  • 2 çorba kaşığı un

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Zeytinyağı tencereye alın. Yağ ısındıktan sonra yarım ay şeklinde dilimlediğiniz kuru soğanı koyup karamelize olana kadar kavurun.

Adım 2: Soğan kavrulunca unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun ve kesme şekeri ilave edin.

Adım 3: Enginar çanaklarını iç kısmı aşağıda kalacak şekilde tencereye koyup, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin.

Adım 4: Tuz ve yarım limon dilimini de tencereye koyduktan sonra su kaynamaya başlayıncaya kadar bekleyin.

Adım 5: Su kaynamaya başlayınca baklaları içine koyun (baklaların kabuklarını bıçak ucu ile soyun veya ayrı bir tencere içinde baklayı biraz pişirdikten sonra kabuklarını soyup tencereye alın) iki sebzede pişene kadar orta ateşte pişir.

Adım 6: Suyunu ara sıra kontrol edin eğer suyunu çekmiş ama sebzeler pişmemişse sıcak su ilave edebilirsin. Eğer enginar pişmiş ve bakla pişmemiş ise enginarları tencereden alıp bakla pişene kadar pişirme işlemine devam edebilirsin. Sebzeler pişince servis tabağına alıp enginarın içini bakla ile doldurun ve üzerine dereotu serperek servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori :160 Kcal
Karbonhidrat : 30.9 g
Protein : 9.7 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.