Cook ile Yeni Yıl Lezzetleri
Mutfağımızda işimizi kolaylaştıran COOK ürünlerinin CITYCOOKS Mutfak Okulu’nda gerçekleştirdiği Yılbaşı sofraları için hazırlanan reçeteler yaptığımız etkinlikten sizlere bahsetmek istiyorum.
Yılbaşı sofralarınızda eminim her yıl yeni lezzetler yapmak istersiniz. Sevdiklerinizle bir arada olacağınız yeni yıl gecesinde masanızı birbirinden lezzetli tatlar ile donatmak ardından da bu lezzetlerin beğenilmesi herkesi mutlu eder. Bu hazırlıklar esnasında COOK Çok amaçlı Folyo ile Alüminyum folyo ve pişirme kağıdını birleştiren Cook markası, yeni yıl sofralarınızda her daim elinizin altında size yardımcı ilk eleman. Bizde bu elemanla birlikte:) Güzel bir Hindi Tandır yaptık. Tabi yalnızca Hindi Tandır yapmadık buyrun fotoğrafları ile yaptığımız lezzetler…
Hindi Tandır çok kısa sürede hazırlanıyor sardığınız rulonun büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir. Hindi etini sardığınızda kalınsa pişirme süresini uzatmanız gerekiyor.
sebze-garnitur-cook
Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri (yapılışı çok kolay Karnabahar, Brokoli, Brüksel lahanası, Havuç eşit büyüklükte doğrandıktan sonra karabiber, tuz ve sızma zeytinyağ ile karıştırıldıktan sonra buharda pişiriliyor)
Narlı ve Kestaneli Pilav. İlk kez narı pilavda kullandım umduğumdan çok daha lezzetliydi tavsiye ederim.
Son olarak yaptığımız lezzete gelince, Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı. Cook ailesine, organizasyonu düzenleyen Rabia Çalhan ve bu güzel günde bizlere harika bilgiler veren Şef Barış Aytekin Şef Recep Aydoğan’a teşekkür ederim…
O gün pişirdiğimiz lezzetler…
Hindi Tandır çok kısa sürede hazırlanıyor sardığınız rulonun büyüklüğüne göre pişirme süresi değişebilir. Hindi etini sardığınızda kalınsa pişirme süresini uzatmanız gerekiyor.
Buharda Pişmiş Kış Sebzeleri (yapılışı çok kolay Karnabahar, Brokoli, Brüksel lahanası, Havuç eşit büyüklükte doğrandıktan sonra karabiber, tuz ve sızma zeytinyağ ile karıştırıldıktan sonra buharda pişiriliyor)
Narlı ve Kestaneli Pilav. İlk kez narı pilavda kullandım umduğumdan çok daha lezzetliydi tavsiye ederim.
Son olarak yaptığımız lezzete gelince, Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı.
Cook ailesine, organizasyonu düzenleyen Rabia Çalhan ve bu güzel günde bizlere harika bilgiler veren Şef Barış Aytekin, Şef Recep Aydoğan’a teşekkür ederim…
Benzer Yazılar
Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da
Delice Zeytin Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Savola Gıda bünyesinde bulunan Yudum Egemden zeytinyağı markası ile Tohum Eğitim ve Doğa Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında yabani Delice Zeytinleri
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...