Zeytinyağlı Barbunya

Videolu Tarif

Taze ve kuru barbunya nasıl pişirilir?

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

—-

Öğün

Çay Saati

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Beni tanıyanlar en çok sevdiğim zeytinyağlı lezzetin Zeytinyağlı Barbunya (Barbunya Pilaki) olduğunu bilirler:)

Barbunya Pilakiyi kuru ve tazesinin malzemeleri aynı. Yalnızca kuru barbunyayı bir gün önceden tuzlu su içinde bekletip ertesi gün suyu süzüp iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 12-13 dakika (herkesin düdüklü tenceresi farklı sürelerde pişirebilir kendi tencerenize göre süreyi ayarlayın) pişirip süzdükten sonra yapım aşamalarını uygulayın.

Eğer kuru barbunya dan ziyade tazesini tercih ediyorsanız yazın ayıkladıktan sonra birer pişirimlik buzdolabı poşetlerine koyup difrize kaldırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kullanmak istediğiniz zaman difrizden çıkarıp kaynayan su içinde barbunyayı pişirmek.

Sevgiyle kalın…

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Taze ve Kuru Barbunya)

Eyl 5, 2020 | Zeytinyağlılar | 0 yorum

zeytinyağlı
İçindekiler
  • 500-600 gr taze veya kuru barbunya
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1,5 cay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet orta boy domates
  • isterseniz 1 tatlı kaşığı salça ilave edebilirsiniz (ben kullanmadım)
  • maydanoz
  • 1 çay bardağı sıcak su (Domatesin saldığı suya göre su miktarı değişebilir. Domates suyunu saldıktan sonra gerektiği miktarda su ilave edin. Bazen domates çok sulu oluyor hiç su koymuyorum)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ayıklayıp ve yıkadığınız barbunyayı tencerede üzerini geçecek kadar su koyduktan sonra pişirelim. 10-15 dakika sonra barbunyanın pişip pişmediğini ara ara kontrol ederek eritmeden barbunyayı pişirip süzün.

Adım 2: Diğer tarafta soğanı kare kare doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz. Soğan kavrulunca temizleyip dilimlenen sarımsağı ekleyip her ikisini biraz kavurun. Havucun kabuklarını soyup onuda dilimleyip tencereye alın. 

Adım 3: Havuçta kavrulduktan sonra şekerini, tuzunu ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi ekleyin.

Adım 4: Domates biraz suyunu salınca içine barbunyayı ekleyip pişirmeye devam edin. Bu arada domates iyice suyunu salacak gerektiği miktarda suyunu ilave edin. Bir müddet tüm malzemelerin birlikte pişmesini sağlayın. Daha sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra üzerine ince ince kıyılmış maydanozu koyup, yanında limon dilimi ile servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.