Zürafa Kek (Videolu Tarif)

Her bir dilimi ayrı bir desen…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

171

Öğün

Çay Saati

Zürafa Kek Tarifi

Zürafa Kek pişmesini sabırsızlıkla beklediğim, dilimlenmiş halini çok merak ettiğim bir kek tarifi oldu. Her bir dilimi ayrı desenli ve çok lezzetli bir kek yapmak isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin. İsterseniz badem yerine hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Hatta sade olarak da yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken çok az unu artırmak.

Sevgiyle kalın…

Zürafa Kek İçindekiler

 SARI KEK HAMURU İÇİN

  • 5 yumurta sarısı
  • 125 gr toz şeker (yarım su bardağı)
  • 50 ml süt (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 50 ml sıvı yağ (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 1 paket vanilya
  • 130 gr un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • yarım paket kabartma tozu
  • ara katlar için kakao

 BEYAZ HAMURU İÇİN

  • 5 yumurta akı
  • bir çimdik tuz
  • 125 gr toz şeker (yarım su bardağı)
  • 50 ml süt (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 50 ml sıvı yağ (1 çay bardağından bir parmak eksik)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 100 gr un (yarım su bardağından yarım parmak fazla)
  • 50 gr toz badem (5 dolu çorba kaşığı)
  • yarım paket kabartma tozu

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 171 Kcal

Karbonhidrat : 34.9 g

Protein : 4.3 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1:  BEYAZ HAMURUN YAPILIŞI

Yumurta akı, tuz ve şekeri mikserle iyice karıştır. Beyaz köpük haline gelince limon kabuğu rendesi ve sıvı malzemeleri ekleyip karıştır.  Mikseri en düşük derecesine getirip un, badem ve kabartma tozunu ekle çok az tüm malzemeler buluşana kadar karıştırıp kenara al.

Adım 2:  SARI HAMURUN YAPILIŞI

Yumurta sarısı ve şekeri çok iyi mikserle karıştır. Sıvı malzemeleri ekle karıştır. Mikseri en düşük devirde çalıştırarak vanilya, kabartma tozu ve unu ekle karışır karışmaz kenara al.

Adım 3: Kek kalıbını iyice yağlayıp içine un koyup çevirerek her tarafına unun değmesini sağla fazla unu silkele.

Adım 4: Sarı hamurun yarısından biraz azını ilk kata koy, üzerini kaplayacak kadar kakao serp. Beyaz hamurun yarısını koy yine üzerine kaplayacak kadar kakao serp. Sarı hamurun kalanını koy üzerine kaplayacak kadar kakao ser. Beyaz hamurun kalanını koy bu sefer kakao serpme ve önceden ısıttığın 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişir. Fırından çıkınca soğumasını bekle kalıptan çıkar ve dilimleyerek servis et. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines