Krem Karamelli Kek Tarifi
Yabancı bloglar da birçok tarif görüp beğeniyorum, ama maalesef bazı malzemelerin Türkiye’de bulunmamasından dolayı yapamıyorum. Chocoflan tarifinin fotoğraflarını görünce bayıldım.
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
2 saat
Kalori
334
Öğün
Çay Saati
Krem Karamelli Kek Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Yabancı bloglarda birçok tarif görüp beğeniyorum, ama maalesef bazı malzemelerin Türkiye’de bulunmamasından dolayı yapamıyorum. Krem Karamelli Kek Tarifi için gerekenler de bunlardan sadece biri.
Chocoflan tarifinin fotoğraflarını görünce bayıldım. Bir de malzeme listesini okudum hayal kırıklığı:( Türkiye’de olmayan malzemeler. Yinede biraz araştırdım ve çok şükür listedeki malzemeleri evde yapacağımı görünce hemen kolları sıvadım. Tabi ben bu malzemeleri ve tarifi aynı gün yapmaya kalkınca çok uzun sürdü. Siz işinizi kolaylaştırmak istiyorsanız sweetened contensed milk’i (koyulaştırılmış süt) bir gün önceden hazırlayın.
Koyulaştırılmış şekerli süt tarifi için buraya tıklayın…
Ekşi krema tarifi için buraya tıklayın…
Krem Karamelli Kek (Chocoflan) Tarifi
Krem Karamelli Kek Malzemeleri
Karemel sosu için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Beyaz hamuru için;
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı sweetened condensed milk (koyulaştırılmış şekerli süt)
- 1 paket labne peyniri
- vanilya (ben sıvı vanilyanın yarısını kullandım)
Keki İçin;
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1+3/4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 25 gr kakao
- sour cream (ekşi krema) Tarifini yayınlamıştım oradaki ölçünün hepsini kullanıyorsunuz
Adım Adım Krem Karamelli Kek Yapılışı
Adım 1: Öncelikle keki pişireceğiniz kalıbıı yağlayıp kenara alın (Ortası delik veya deliksiz bir kek kalıbı olabilir ama kesinlikle kelepçeli kalıp olmaz).
Adım 2: Tencereye karamel sos için şekeri ve suyu koyup ara sıra karıştırarak karamel rengini alıp şeker eriyene kadar pişir.
Adım 3: Beyaz hamuru için mutfak robotunun içerisine koyulaştırılmış süt, labne peynir, vanilya ve yumurtaları koyup robotu çalıştır 1 dakika karıştırdıktan sonra karışımı kenara koy.
Adım 4: Kek hamuru için kuru bütün malzemeleri bir kase içerisinde karıştır. Üzerine sıvı yağ ve yumurtaları koyup mikserle çırp. En son ekşi kremayı koyup karıştır. Kek kalıbını içine oturtmak için derin bir tepsiye sıcak su koy. Kek kalıbının dibine karamel sosu arkasından kek hamurunu ve en son kaşık kaşık beyaz hamuru kek hamurunun üzerine koy.
Adım 5: Kek kalıbı üzerine aliminyum folyo ile kapatıp. Sıcak su dolu tepsinin içerisine oturt.
Adım 6: Önceden 180 derecede ısıttığın fırınının birinci katına yerleştir. 1 saat pişirdikten sonra kürdan ile kontrol et. Kek pişmişse çıkar yoksa tekrar kapatıp kıvamına göre pişirmeye devam et. (Benimki 1 saat sonunda pişmişti)
Adım 7: Pişen keki çıkarıp suyun içerisinden kenara al yaklaşık 1 saat sonra düz bir tabağı üzerine kapatıp ters çevir. (geleneksel olarak 24 saat beklettikten sonra servis ediliyormuş) Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 334 Kcal
Karbonhidrat : 60.7 g
Protein : 6.6 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines
0 Yorum