Ispanaklı Kremalı Kek (Videolu Tarif)
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
16
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Ispanaklı Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremalı Ispanaklı Kek tarifi daha önce sizlerle paylaştığım Sofra dergisi ile evimde gerçekleşen çekimler sonucu dergide yayınlanan tariflerden bir tanesi. Ispanaklı kek tarifini zaten dokusundan dolayı çok seviyorum. Renk olarak da çok hoş görünen bu tarifte limon kabuğu rendesi ve limon suyu keke ayrı bir lezzet verdi.
Bu tarifin dışını da krema ile kaplarsanız tam bir yaş pasta görüntüsü ve lezzetini elde etmiş olursunuz.
Ben yeşil rengini sevdiğim için dış kısmını krema ile kapatmak istemedim ama siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Ispanaklı Kremalı Kek İçindekiler
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 300-350 gr ıspanak
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1-2 çorba kaşığı limon suyu
KREMASI İÇİN
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım kilo süt
- 1 adet yumurta
- 1 dolu çorba kaşığı krema
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yumurta biraz mikser ile karıştırıldıktan sonra 2-3 seferde toz şeker eklenerek beyaz köpük gibi bir görüntü elde edene kadar karıştırılır.
Adım 2: Beyaz köpük halini alınca yağ eklenir. Ispanak yaprakları yıkanıp doğrandıktan sonra robottan çekilerek püre haline getirilip buda limon suyu ve limon kabuğu ile birlikte karışıma eklenir.
Adım 3: Un, karbonat vanilya ve kabartma tozu elendikten sonra iki seferde spatula ile karıştırılarak sıvı malzemeye eklenir. Sıvı malzemenin hacmin söndürmeden spatula ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırılır.
Adım 4: 20-22 cm lik kelepçeli kalıp altına yağlı kağıt serilip her tarafı margarin ile yağlandıktan sonra kalıp için toz şeker serpiştirilir. Hazır olan kek harcı kalıba boşaltıp üç dört kez tezgaha vurarak içerisindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
Adım 5: Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakik pişirilir. Kürdan testinden sonra kek pişmiş ise fırından çıkarılıp ılınması beklenir. Ilınınca kenarlarını kalıptan spatula ile ayırıp çıkarın iyice soğumasını bekleyin.
Adım 6: Kreması için tüm malzemeleri tencereye alıp devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin. Oldukça koyu bir muhallebi olacak bu sizi endişelendirmesin. Hazır olan muhallebiyi cam bir kaseye alın ve kremaya değecek şekilde streç filim ile kaplayın. Kürdan ilen streç filimin bir kaç yerine delik açıp iyice soğumasını bekleyin.
Adım 7: Soğuyan keki yanlamasına ikiye kesin servi tabağına birinci katı yerleştirin. Biraz ılık su ve şekeri karıştırıp iki kekin içi kısmını bununla biraz ıslatın.
Adım 8 : Kremanın içine 1 kaşık süt kremasını koyup mikserle karıştırın daha sonra krema sıkma torbasına koyup pastanın birinci katına sıkıp biraz donması için ikinci katı koymadan buzdolabına kaldırın. Bir iki saat sonra çıkarıp ikinci katı yerleştirin. Üzerini çilek ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum