Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı

Tek bir yemekte bir çok lezzet bir arada…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Yazın Oktay Usta’nın programın da görüp hemen denediğim ama bloğum da ancak yayınlama fırsat bulduğum bir tarif; Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi. Tek bir yemekte her şey mevcut fazla yorulmadan bir öğün hazırlamış oluyorsunuz. Ev halkından tam not aldığına göre sizlerle tarifi paylaşmak isterim. İşte en güzel Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi ve yapılışı

Sevgiyle kalın…

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

Ara 22, 2011 | Pilav ve Makarnalar | 0 yorum

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Malzemeleri

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • kızartmak için sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 2,5 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber

Adım Adım Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Yapılışı

Adım 1: Pirinci bir saat kadar önceden ıslatın. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletin.

Adım 2: Kırmızı biberleri yıkayıp çekirdeklerin çıkardıktan sonra eşit büyüklükte kare kare kesin. Patlıcanları eşit büyüklükte kare kare kestikten sonra ısıttığımız sıvı yağda kızartın.

Adım 3: Önce kırmızı biberleri daha sonra patlıcanları kızartalım patlıcan yağımızı kirletecektir. Kızarttığımızı kağıt havlu serdiğimiz bir tepsi içerisine alırsak fazla yağından birazda olsa kurtarmış oluruz. Kızarttılan sebzelerin üzerine biraz tuz serpin.

Adım 4: Diğer tarafta göğüs etini düdüklüye üzerini geçecek kadar su koyup bir iki taşım kaynatıp o suyu döküp tekrardan temiz su koyup düdüklü tencereyi kapatıp 20 dakika kadar (herkes kendi düdüklü tenceresine göre bunu ayarlamalıdır) pişirin. 

Adım 5: Göğüs eti piştikten sonra soğuması için bir tabağa alıp soğuduktan sonra derisini ve kemiklerini temizleyip küp küp kesin.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Adım 7: Pilavı pişireceğiniz teflon tencereye 2,5 su bardağı tavuk suyunu ve tuzunu koyup kaynamasını bekleyin.

Adım 8: Kaynayan suya pirinci koyup su tekrardan kaynamaya başlayınca altını kısıp pilavı pişinceye kadar bekliyoruz.

Adım 9: Pilav piştikten sonra kapağını açıp kızartılan patlıcan,biber ve tavuğu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp servis anına kadar sıcak kalmasını sağlayın. Arzuya göre karabiber dökerek servis edin. Sibel Yalçın‘ın mutfağından eşsiz bir lezzetin tarifi böyleydi.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.