Pirinç Pilavı
Videolu Tarif
En sağlıklı pilav pişirme yöntemi ile Pirinç Pilavı…
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
258
Öğün
Akşam Yemeği
Pirinç Pilavı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
İyi bir Pirinç Pilavı pişirmenin püf noktalarının başında kaliteli pirinç kullanmak, ona doğru orantılı su ayarlamak ve tabi kullandığınız tencerenin tabanının kalın ve yapışmaz bir tencere olması başlıca unsurlar.
Pirinç pilavı çok sağılıklı bulunmasa da bazı yemekler yanına çok yakıştığını itiraf etmek gerek:)
Yaklaşık 15 yıl kadar önce bir Doktor tv programında en sağlıklı pilav pişirme yönteminden bahsetmişti ve ben o gün bugündür Pirinç Pilavını bu şekilde pişiriyorum. Sizlerle videosu ile birlikte nasıl pişirdiğimi paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın.
İçindekiler
- 1 su bardağı Baldo Pirinç.
- 1 su bardağı su.
- 50 gr tereyağ.
- Tuz.
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 258 Kcal
Karbonhidrat : 37 g
Protein : 3.4 g
Adım Adım Tarif
Adım 1: Pirinçi yaklaşık pişirmeden bir saat önce iyice yıkayıp nişastalı suyunu dökün ve üzerine geçecek kadar su ekleyerek bekleyin.
Adım 2: Normal oda sıcaklığında su kullanıyorum. Suyu ısıtmıyorum.
Adım 3: Daha sonra pilavı pişireceğiniz tencerenin içerisine pirinç ölçüsü kadar suyu koyup kaynamasını bekleyin.
Ardından tuz ve iyice süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırın.
Adım 4: Tencerenin ağzını kapatın.
Adım 5: Su kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve ocağı en düşük dereceye getirin.
Adım 6: Pirinç suyu iyice çekince kapağı kaldırın temiz bir bez veya havlu kağıt koyarak kapağı tekrar kapatın.
Servisten bir saat önce pişirdiğiniz pilavı aynı sıcaklığı muhafaza etmesi için sofra bezine veya bir battaniyeye sarın.
Servisten önce karıştırın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kestaneli Pirinç Pilavı
Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.
Tavuklu Pilav Tarifi
Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.
Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi
Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.
0 Yorum