Pirinç Pilavı

Videolu Tarif

En sağlıklı pilav pişirme yöntemi ile Pirinç Pilavı…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

258

Öğün

Akşam Yemeği

Pirinç Pilavı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İyi bir Pirinç Pilavı pişirmenin püf noktalarının başında kaliteli pirinç kullanmak, ona doğru orantılı su ayarlamak ve tabi kullandığınız tencerenin tabanının kalın ve yapışmaz bir tencere olması başlıca unsurlar.
Pirinç pilavı çok sağılıklı bulunmasa da bazı yemekler yanına çok yakıştığını itiraf etmek gerek:)

Yaklaşık 15 yıl kadar önce bir Doktor tv programında en sağlıklı pilav pişirme yönteminden bahsetmişti ve ben o gün bugündür Pirinç Pilavını bu şekilde pişiriyorum. Sizlerle videosu ile birlikte nasıl pişirdiğimi paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın.

İçindekiler

  • 1 su bardağı Baldo Pirinç.
  • 1 su bardağı su.
  • 50 gr tereyağ.
  • Tuz.
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 258 Kcal

Karbonhidrat : 37 g

Protein : 3.4 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Pirinçi yaklaşık pişirmeden bir saat önce iyice yıkayıp nişastalı suyunu dökün ve üzerine geçecek kadar su ekleyerek bekleyin.

Adım 2: Normal oda sıcaklığında su kullanıyorum. Suyu ısıtmıyorum.

Adım 3: Daha sonra pilavı pişireceğiniz tencerenin içerisine pirinç ölçüsü kadar suyu koyup kaynamasını bekleyin.
Ardından tuz ve iyice süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırın.

Adım 4: Tencerenin ağzını kapatın.

Adım 5: Su kaynamaya başlayınca tereyağı ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve ocağı en düşük dereceye getirin.

Adım 6: Pirinç suyu iyice çekince kapağı kaldırın temiz bir bez veya havlu kağıt koyarak kapağı tekrar kapatın.
Servisten bir saat önce pişirdiğiniz pilavı aynı sıcaklığı muhafaza etmesi için sofra bezine veya bir battaniyeye sarın.
Servisten önce karıştırın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.