Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Videolu Tarif
PEYNİRLİ KABAK KIZARTMASI TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim.
Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak dedim. Etten ve balıktan daha lezzetli bir kabak kızartması tarifi diyebilirim.
Umuyorum sizde bu lezzeti dener ve en az benim kadar beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın ♥︎
Tüm yemek tariflerim için buraya tıklayın.
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması Malzemeleri
2 adet kabak (450-500 gram)
4 adet L boy yumurta
150 gram kaşar peynir
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
karabiber
tuz
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
kızartmak için sıvı yağ
PEYNİRLİ KABAK KIZARMASI YAPILIŞI
Adım 1: Kabakları yıkayıp baş kısımlarını kesin. Kabak soyucunun tırtıklı bölümüyle kabuğu temizleyin. Tekrara yıkayın.
Adım 2: Kabakları ince ince 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Daha kalın dilimlemeyin yoksa kabak pişmeyecektir.
Adım 3: Kabaklar dilimlenince büyük bir tepsiye tizin. Üzerlerine eşit bir şekilde biraz tuz biraz kabak serpin. On dakika kabak üzerinde ince bir tabaka su olacak şekilde bekletin.
Adım 4: Kabağın sulanmasını beklerken kaşar peyniri rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Adım 5: Peynirin olduğu tabağa, yumurta, fesleğen, kırmızı biber, tuz koyun. Hepsini bir çatal yardımıyla karıştırın.
Adım 6: Başka bir tabağa galeta unu ve unu koyun. Karıştırın. Kabak dilimlerini önce bu karışıma sonra yumurtalı karışıma bulayın.
Adım 7: Tava içine bir parmak kalınlığında sıvı yağı koyun. Yağ ısınınca kabak dilimlerini içine koyun.
Adım 8: Önce bir yüzünü, daha sonra diğer yüzünü iyice kızartın. Bir tabak içine havlu kağıt koyun. Kızaran kabakları bu kağıt üzerine alın.
Adım 9: Dilimlenen bütün kabakları bu şekilde pişirin. Daha sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Hünkar Beğendi Tarifi, altında közlenmiş patlıcanlı ve peynirli beşamel sos, üstünde lokum gibi pişmiş et. Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen
0 Yorum