Patlıcanlı Ekmek Aşı Tarifi

Klasik Ekmek Aşı tarifine biraz farklılık katmak isteyenler için patlıcanlı ve biberli olarak tarif vermek istiyorum.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Patlıcanlı Ekmek Aşı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Klasik Ekmek Aşı tarifine biraz farklılık katmak isteyenler için patlıcanlı ve biberli olarak tarif vermek istiyorum.

Ben tarifte de göreceğiniz gibi sebzeleri kızartmadan fırında pişirerek yaptım tabi kızartılarak yapmak isteyen olursa neden olmasın.

Bazı yörelerde Papara denilen bu yemek tarifi bayat ekmekleri değerlendirmek için mükemmel bir çözüm.

Tek yemek ile bir öğün diyebiliriz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 5 dilim bayat ekmek
  • 3-4 adet patlıcan
  • 3 adet dolmalık biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 250-300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt
  • Zeytinyağ
  • Pul biber
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ekmekleri küçük küçük doğrayın 5 dakika fırında kızartın.

Adım 2: Patlıcanı, çekirdekleri temizlenmiş biberleri eşit büyüklükte doğrayın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın ve fırında pişirin.

Adım 3: Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın çok az yağ ile kavurun.

Adım 4: Ayrı bir tavada kıymayı kendi yağı ile kavurun sonra soğana ekleyin biraz daha kavurun.

Adım 5: Tuz ve karabiber ekledikten sonra kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ekleyin domatesler suyunu salıp biraz pişince ocaktan alın.

Adım 6: Sunum tabağına bir kat ekmek onun üzerine pişen patlıcan ve biberler onun üzerine Kıymalı harç en üstüne de servisten hemen önce sarımsaklı yoğurt ve yağda yaktığınız pul biberi dökerek servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak