Pazılı Mantarlı Köfte
Videolu Tarif
Üç lezzetin muhteşem buluşması ile nefis köfte tarifi…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Pazılı Mantarlı Köfte Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Pazılı Mantarlı Köfte tarifi ile sebze ve eti buluşturarak hem davet sofralarınız hem de çocuklar için çok hoş bir lezzet ortaya çıkarabiliyorsunuz.
Hemen hemen herkesin annesinden öğrendiği tarifler vardır. Bu tarifte benim annemden öğrendiğim tariflerden yalnızca bir tanesi.
Ama Pazılı Mantarlı Köfteyi Yörsan ürülerinin ustalığı ile çok daha lezzetli hale getirdiğimi iddia edebilirim.
Beşemal sosunda kullandığım Yörsan süt ve Yörsan tereyağ, üzerini kapladığım nefis Yörsan kaşar peynirinin bu lezzetin ortaya çıkmasında payı büyük:) siz de Yörsan ürünlerinin ustalığı ile yaptığınız her tarifi daha lezzetli hale getirebilirsiniz…
Sevgiyle kalın…
Yörsan ile Pazılı Mantarlı Köfte
Köftesi için:
- 500 gr kıyma.
- 2 dolu çorba kaşığı galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek.
- 1 orta boy soğan rendelenmiş.
- Karabiber.
- Tuz.
Ölçüler 28-30 cm lik bir tepsi içindir. Kullanılan su bardağı 250 ml.
Üzeri için:
- 1 demet pazı.
- 300 gr mantar.
- 2 adet kırmızı biber.
- 2 çorba kaşığı yörsan tereyağ.
- 1 su bardağı yörsan süt.
- 1 su bardağı rendelenmiş yörsan kaşar peyniri.
- 2 çorba kaşığı un.
- Karabiber.
- Tuz .
Adım Adım Tarif
Adım 1: Köfte için tüm malzemeyi bir kase içerisine alıp iyice yoğurun. Daha sonra buzdolabına kaldırın.
Adım 2: 1 kaşık yörsan tereyağ tencerede eritildikten sonra çekirdekleri ve sapı alınan kırmızı biber küp küp doğranıp yağa ilave edilir. Biraz kavurduktan sonra içerisine kabukları temizlenmiş ve doğranmış mantar eklenir.
Adım 3: Bu nokta da mantar fazla su bırakmasın diye ocak ateşi en yükseğe alınır. Mantar biraz kavrulduktan sonra içerisine yıkanıp doğranmış pazı eklenir.
Adım 4: Hepsi piştikten sonra üzerine biraz karabiber biraz tuz eklenir karıştırılır ve kenara alınır.
Adım 5: Başka bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı eritin ve unu ekleyin.
Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş oda sıcaklığındaki sütü ekleyerek koyulaşmasını bekleyin. Koyulaşınca çok az tuz ekleyip karıştırın.
Adım 6: Hazırladığınız sebzeyi beşamel sos üzerine döküp karıştırarak bir dakika kadar pişirin. Köfteyi dolaptan çıkarın. Tepsiye bastırarak yayın.
Adım 7: Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. En üstünü Yörsan kaşar peynir rendesi ile kaplayın. Önceden ısıtığınız 180 derecelik fırının en alt bölümüne tepsiyi yerleştirin ki köfteler iyi pişsin.
Adım 8: Üzeri kızarınca sıcak olarak yanında mis gibi Yörsan ayran ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum