Patlıcan Kebap Tarifi (Videolu Tarif)
Restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap tarifi.
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Yemek Saati
Patlıcan Kebap Tarifi
Evde restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap yapıp yemeniz çok kolay. Yanında fırında pişirdiğiniz domates, biber ve ince ince doğradığınız kuru soğan ile servis edebileceğiniz bir kebap tarifi. Misafirleriniz veya hafta sonu aile toplantılarınızda bu lezzeti kolayca yapıp gönül rahatlığınızla servis edebilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Patlıcan Kebabı Tarifi
Patlıcan Kebabı İçindekiler
- 8 adet patlıcan
- 500 gr kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 adet küçük yumurta
- karabiber
- kimyon
- tuz
- kızartmak için sıvı yağ
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Patlıcan Kebabı Tarifi
Adım 1: Köfte için kase içine kıyma, yumurta, un, rendelenmiş soğan, kimyon, karabiber, tuzu koyup hepsini iyice yoğurup üzerini kapatıp köfteyi bir süre buzdolabında dinlendirin.
Adım 2: Patlıcanları yıkayın daha sonra sap kısmını ve uç kısmından biraz keserek tüm patlıcanları eşit bir boyda kesin. Patlıcanları mutlaka çöp şişten daha kısa seçin. Karnıyarık için aldığımız şekilde patlıcan tercih edersek çöp şişin üstünden ve altından 3-4 parmak mesafe kalır. Patlıcanın tam ortasından çöp şişi takın.
Adım 3: Bıçakla en üstten başlayarak hafif verev bir şekilde yukarıdan aşağıya bir parmak mesafe olacak şekilde dilimleyin. (videoyu izlerseniz çok daha kolay anlayacaksınız)
Adım 4: Tuzlu su içerisine hazırlamış olduğunuz tüm patlıcanları koyun. Patlıcanların üzerine bir ağırlık koyarak patlıcanların suyun içinde kalmasını sağlayın.
Adım 5: Patlıcan ve köfteyi bir süre beklettikten sonar suyun içinden patlıcanları çıkarın hafif araları açarak hazırlamış olduğunuz köfteden aralara yine yukarıdan aşağıya kadar doldurun. Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayarak bir tepsiye alın.
Adım 6: Tavanın içine kızartma yağı koyup ısıtın. İçine hazırladığınız köfteli patlıcanı koyup çevire çevire kızartıp fırın tepsisi içine alın. Hepsi pişince fırın tepsisi içindeki patılcanların üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede ısınmış olan fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra yanında istediniz garnitür ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
Tek kelime ile muhteşem. Sibel Hanım bu işin ustası.
🙏🌸
Sibel Hanım bu işin ustası olduğunu bu tarifte de belli etmiş.
🌸💖🙏