Patlıcan Burger
Patlıcan Burger farklı lezzet, farklı sunum arayanlar için mükemmel bir tarif.
Kaç Kişilik?
6-8
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
477
Öğün
Akşam Yemeği
Patlıcan Burger Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Patlıcan Burger farklı lezzet, farklı sunum arayanlar için mükemmel bir tarif.
Burada tabi ki tarifte kendi damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz.
Karemelize soğan sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
Ben kendi damak tadıma göre domatesi biraz pişirdim siz çiğ kullanabilirsiniz.
Çedar peynir yerine kaşar peynir kullanabilirsiniz gibi gibi değişiklikler;)
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 2 adet eşit kalınlıkta bostan patlıcanı.
- 500 gr kıyma.
- 3-4 çorba kaşığı bayat ekmek kırıntısı veya galeta unu
- 2 adet domates.
- 2 adet kuru soğan.
- 1 tatlı kaşığı toz şeker.
- Her bir burger için bir dilim çedar peynir.
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 477 Kcal
Karbonhidrat : 19.8 g
Protein : 38.8 g
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tarife öncelikle köfteyi hazırlayarak başlıyoruz. Kıyma, galeta unu, tuz ve karabiber iyice yoğurulup dolaba kaldırılır.
Adım 2: Soğanlar yarım ay şeklinde dilimlendikten sonra bir tatlı kaşığı toz şeker ile birlikte teflon veya seramik tava içerisinde ara sıra karıştırarak karamelize edilir. Bu işlem biraz uzun sürebilir ama merak etmeyin bir süre sonra istediğiniz kıvama gelecek.
Adım 3: Patlıcanları ister kızartın isterseniz iki yüzüne fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip fırında pişirin burada tercih sizin.
Adım 4: Domatesi dilimleyin fırında biraz pişirin ben çiğ olarak sevmediğim için biraz pişiriyorum.
Adım 5: Bu işlemler bittikten sonara köfteyi pişirdiğiniz patlıcanlardan biraz daha büyük yuvarlaklar halinde şekil verip iki yüzünü pişirin. Köfte pişme esnasında biraz küçülecektir.
Adım 6: Daha sonra bir kat patlıcan bir kat köfde bir kat domates bir kat çedar peyniri bir kat karameliza soğan ve tekrar patlıcan olarak tamamlayın üzerine ikiye böldüğünüz çöp şiş ile yine yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Adım 7: Servisten önce 200 derecelik fırında ısınana kadar tutun. İstediğiniz bir garnitür ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum