
Börekler · 60 dk
Börekler
Kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeğinde fark etmeden günün her saati en güzel börek çeşitlerinden biridir Paçanga Böreği.

İster çay saatine, istersenizde davet sofralarınızda ara sıcak olarak servis edebileceğiniz harika bir lezzet paçanga böreği. Böreğin orijinali kızartılarak hazırlanıyor ama kızartmak istemezseniz eğer aynı ölçüde sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkayı açıp bu karışını yayın ve aynen videoda görüldüğü gibi yufkayı bölüp şekil verin. Tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısı sürerek önceden ısınmış olana 200 derecelik fırında pişirip servis edin. Yumurta sürmeden galeta ununa bulayarakta pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Tereyağ fıstık ezmesini mikserle iyice karıştır.
Ardından şekeri ilave edip onunla da karıştırdıktan sonra yumurtayı ekleyip tekrar mikserle tüm malzeme homojen bir kıvam alana kadar karıştır.
En son kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra 18 cm lik altına yağlı kağıt serdiğin kelepçeli kalıp içerisine aktarıp, önceden ısıttığın 190 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip fırından çıkar. İyice soğumadan kalıptan çıkarmayın.
Kek fırında iken üzeri için fıstık ezmesi krem şantiyi bir kase içine alıp biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek kremamsı bir kıvam elde edince buzdolabına kaldır.