New York Kurabiye
Videolu Tarif
Tatlı krizlerine çözüm, bol çikolatalı New York kurabiyesi…
Kaç Kişilik?
9
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
New York Kurabiyesi Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
New York Kurabiyesi içinde bol beyaz damla çikolata ve baharatların buluşması ile ortaya çıkan nefis kurabiye tarifi.
Tarif gramajlı bir tarif ben mümkün olduğu kadar bardak ölçüsü ile sizlere tarifi vermeye çalıştım. Mutfak tartınız varsa gramajlı olarak tartarak yapmanızı tavsiye ederim.
İkinci önemli husus pişirme süresi. Her fırın farklı farklı pişirme süresine sahip olabilir o yüzden fırının başından ayrılmadan pişirmek gerekiyor.
Sevgiyle kalın…
New York Kurabiye – Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir.
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 190 gr esmer şeker (1 su bardağı)
- 1 adet L boy yumurta
- 280 gr un (1 tam su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un)
- 1,5 çay kaşığı zencefil
-
1 çay kaşığı tarçın
-
yarım çay kaşığı toz muskat
-
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
-
yarım çay kaşığı karbonat
-
yarım çay kaşığı tuz
-
300 gr beyaz damla çikolata
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yağ ve şekeri bir kase içine alıp iyice mikserle karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyip tekrar mikser ile iyice karıştırın. İçine baharatları ardından unun yarısını ekleyip mikserle karıştırın. Bu noktadan sonra kalan unu önce spatula en son safhada hamura elinizle yedirin.
Adım 2: Damla çikolatayı ekleyin. Damla çikolata fazla olduğu için yığılıp bir yerde kalmasın eşit bir şekilde hamura karıştığından emin olun. Hamurun üzerini kapatarak 20-30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Adım 3: Süre sonunda önce fırını 200 derecede çalıştırın sonra hamuru buzdolabından alıp 100 gr olarak eşit bir şekilde bezelere bölün. Dokuz adet beze olacak. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye belirli aralıklarla dizin.
Adım 4: Eşit bir şekilde bölünmesi önemli biri büyük biri küçük olursa pişirme süresi sonunda birisi pişerken diğeri pişmeyecektir. Pişirme süresi küçük olduğu zaman azalırken, büyük olursa süre uzuyor.
Adım 5: Fırını 200 derecede çalıştırmıştım, tepsiyi fırına verip dereceyi 180 olarak değiştirin. Üzeri hafif pembe olunca (benim fırınımda 17 dakikada pişti) fırından çıkarın. Fazla tutarsanız dışı çok sert olacaktır. Kurabiye hafif dışı sert içi de yumuşak olması gerekiyor. Bu kıvam pişirme süresini doğru yaparsanız oluyor o yüzden fırının başından ayrılmadan pişirin.
Adım 6: Fırından çıkardıktan sonra 30 dakika hiç dokunmadan bekletin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
6 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi
Sadece 3 malzemeli Coco Kurabiye Tarifi. Az malzeme ile çok kısa sürede hazırlayacağınız, Coco kurabiye. Yumurta sarısı kullandığınız tarifler var mı?
Pratik ve son derece lezzetli görünüyor.
evet gerçekten öyle
Sibel Hanımın her zmanki gibi benzersiz tariflerinden biri.
teşekkür ederim
Bayıldım ve evde uygulayacağım bu tarifi.
👌