Nektarin Marmelat Tarifi

(videolu)

Kahvaltı sofranızda veya kurabiyelerinizde kullanabileceğiniz marmelat tarifi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı Saati

Nektarin Marmelatı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Geçtiğimiz günlerde katıldığım İnegöl Oylat Kaplıcaları gezisinden buradaki yazımda sizlere bahsetmiştim.

İşte bu gezide gitmiş olduğumuz çiftliğin nektarin bahçesinden dalından nektarin koparıp, İstanbul dönüşü bu nektarin ile reçel mi yapayım marmelat mı derken, yaptığım kurabiyeler de kullanabilmek için marmelat yapmaya karar vermiştim.

İnanın çok lezzetli tam kıvamında bir marmelat oldu o yüzden sizlerle videosu ile birlikte paylaşmak istedim.

Çok uzun zaman buzdolabında muhafaza edebileceğiniz Nektarin marmelatını denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Nektarin Marmelatı Tarifi

tarafından | Tem 27, 2017 | Reçel ve Marmelat | 0 yorum

İçindekiler
  • 2 kg nektarin
  • 1 kilo 250 gr toz şeker.
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Nektarini iyice yıkadıktan sonra kabukları ile birlikte irili ufaklı olarak bir kap içerisine doğrayın. Bu esnada çekirdekleri de ayırın.

Adım 2:  Üzerine toz şekeri döküp suyu da ekledikten sonra 5 saat kadar bekletin. Arzu ederseniz bu işlemi akşamdan da yapabilirsiniz.

Adım 3: Pişireceğiniz tencereye nektarini alıp kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra pürüzsüz bir kıvamda olana kadar blendırdan geçirin. Tereyağı ekleyin.

Adım 4: Marmelat veya reçel pişirme esnasında devamlı kontrol etmek gerekir. Ocağın başından ayrılmadan pişirme işlemine devam edin. Eğer zaman zaman üzerinde köpük olursa kuru bir kaşıkla bunu temizleyin.

Adım 5: Marmelat reçelden biraz daha koyu olacak istediğiniz kıvama geldiğinde limon suyunu koyup bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Adım 6: Sıcakken önceden yıkayıp iyice kuruladığınız kavanozlara boşaltın. Kaynar su içinde 10 dakika beklemiş olan kavonoz kapaklarını kurulayıp reçel sıcakkan kapaklarını kapatın ve iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak uzun bir süre muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle