Mantar Kızartması Videolu Tarif
Dışı çıtır içi yumuşacık mantar kızartması…
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Mantar Kızartması Nasıl Yapılır?
Et ve tavuk yemeklerinin yanında her zaman aynı garnitürleri yapmaktan sıkılanlar için dışı çıtır içi yumuşacık nefis bir Mantar kızartması tarifi. Dışını kaplayan galeta unu ile mantarın yumuşacık sulu hali birleşince çok beğeneceğiniz bir lezzet ortaya çıkıyor. Tak püf noktası büyük mantar kullanmamak. Ortaya ise harika bir garnitür çıkıyor.
Sevgiyle kalın…
Mantar Kızartması Tarifi İçin Gereken Malzemeler
- 400 gr küçük mantar
- 1 adet yumurta
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- galeta unu
- kızartmak için sıvı yağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Mantar kabuklarını ister havlu kağıt ile temizleyin isterseniz de bir bıçak ucu ile kabukları kaldırarak soyun.
Adım 2: Yumurtayı kaseye alın içine karabiber ve biraz tuz koyup çırpın.
Adım 3: Mantarları önce yumurtaya bulayın sonra bir kase içine aldığınız ve içine biraz tuz koyup karıştırdığınız galeta ununa bulayın.
Adım 4: Bütün mantarları bu şekilde hazırladıktan sonra orta kızgınlıkta ki sıvı yağ içinde çevirerek kızartın.
Adım 5: Kızarttığınız mantarları havlu kağıt üzerine alın ve kızartma işlemi biter bitmez sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kereviz Pane Tarifi, ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz bir lezzet. Bu lezzete kereviz sevmeyene sevdiren kereviz tarifi diyorum.
Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)
Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine
Fırında Karnabahar Kızartması
İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.
Bu tarifi çok önce denemiştim. Yapamamıştım. Sibel Hanım hatrına bir kez daha deneyeceğim 🙂
Şimdiden afiyet olsun