Mandalinalı Rulo Pasta Videolu Tarif
Yumuşacık keki ile çok hafif bir Rulo Pasta Tarifi.
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Mandalinalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
Yumuşacık keki ile enfes bir rulo pasta tarifi. Mandalina ile buluşunca hafif ve yemesi çok keyifli Mandalinalı Rulo Pasta Tarifi. Videosunu izleyerek çok daha kolay yapabilirsiniz. Lütfen vidoyu izlerken you tube kanalıma abone olup zili tıklamayı unutmayın. Destek olmak için videolarımı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz.
Üyelik ücretli değildir. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın…
Mandalinalı Rulo Pasta İçin Malzemeler
- 4 büyük yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker (85 gr)
- 2 çay bardağı kek un marketlerte kutu içinde satılıyor
- sade kek unu (90 gr)
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 8-9 adet küçük mandalina
Adım Adım Mandalinalı Rulo Pasta Tarifi
Adım 1: Bir kase içine yumurtaları kır. Başka bir kaseye sıcak su doldurup yumurtaların bulunduğu kaseyi içine oturt.
Adım 2: Yumurtaların bulunduğu kase suya değecek.
Devamlı mikserle karıştırarak yumurtaların ılınmasını bekle. Serçe parmağınla ılıyıp ılımadığını kontrol edebilirsin. Bu esnada yumurtalar hacim kazanacak ve boza kıvamına gelmiş olacak.
Adım 3: Ilınan yumurtaları kase içinden al biraz daha mikserle karıştır ve kek unu bu sefer mikser kullanmadan iki üç seferde spatula ile daireler çizerek ve yumurtayı söndürmeden ekle. (ev yapımı kek un için buraya tıklayınız)
Adım 4: Önceden yağlı kağıt serdiğim borcam veya o büyüklükteki bir tepsiye boşaltıp eşit şekilde tepsiye yay. Önceden ısıtığın 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Benim fırınımda 15 dakikada pişmişti siz kürdan testi yapın ve ona göre çıkarın fazla pişerse kek kurur.
Adım 5: Keki çıkarın biraz ılınınca ters çevirip altındaki yağlı kağıdı çıkarın. Temiz bir yağlı kağıda alın uç tarafını bıçakla yatay olarak kesin (videoda nasıl yapıldığınız izleybilirsiniz) ve kekin üst tarafına önceden hazırladığınız krem şantiyi sürün en uç kısmına kabuklarını ve bayaz damarlarını temizlediğiniz mandalinaları sıralayarak sıkı sıkı sarıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirin.
Adım 6: Yağlı kağıt her tarafını kekin kaplaması lazım eğer açık bir yer kaldıysa streç filimle sarın ki dolapta kek kurumasın. Daha sonra çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Sibel Hanım harika görünüyor ellerinize sağlık
Teşekkür ederim