Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlusu, Frambuazlısı, Çikolatalısı hepsi birbirinden lezzetli oluyor…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
100 dakika
Kalori
420
Öğün
Çay Saati
Cheesecake Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bir süreden bilgisayarımda yaşanan sorundan dolayı tarif yayınlayamadım:( bundan sonra karar verdim tariflerin bazılarını fotoğraflarıyla birlikte kaydedeceğim. Limonlu Cheesecake tarifi bunların ilki olacak. Tatlı severlerin kaçırmaması gereken bir tarif.
Elimde tarifler var ama fotoğrafları tariflere eklemediğim için tarifleri yayınlayamadım.
Neyse çok şükür sorun giderildi ve bu nefis Limonlu Cheesecake tarifi ile sizler leyim. Bu tarif gittiğim kurstan ilk tarifim:) kursta çikolatalısını yapmıştık ama ben evde limonlu lezzetleri sevdiğim için limon soslu yaptım inşallah çikolatalısını da evde yapınca fotoğraflayıp yayınlarım.
Sevgiyle kalın…
Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake İçin Gereken Malzemeler
En Alt Tabakası İçin;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gr eritilmiş tereyağ
- 50 gr fındık
Orta Tabakası İçin;
- 4 adet büyük yumurta
- 2 paket (400 gr) labne peynir
- 1 paket 200 gr krema
- 2 yemek kaşığı un (30 gr)
- 1 paket vanilya
Limon Sosu için;
- 3 adet yumurta
- ¾ su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi (rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Adım Adım Limonlu Cheesecake Hazırlanışı
Adım 1: Tabanının yapımı için burçak bisküvileri rondodan geçirin. Kelepçeli kalıba (26 cm) koyup üzerine erimiş tereyağı(ılık) ekleyerek iyice yoğurun ve bastırarak tabanı kaplayın.(mutlaka kelepçeli kalıp kullanmalısınız) Difrizde 30 dakika kadar bekletin.
Adım 2: Yumurta, peynir ve krema oda sıcaklığında olmalı. Yumurta ve 1 bardak şeker iyice çırp. Labne peyniri (ben biraz tülbentle süzdürüyorum) ve krema ayrı bir yerde mikserle en düşük devirde çok az karıştır. Yumurtalı karışım ve peyniri çırpma teli ile karıştır. Yumurtalı karışım peynire eklendiğinde fazla karıştırılmaması gerekiyor burada biraz acele edip karışım birbiriyle özleşir özleşmez karıştırmayı bırakın. Bu karışım kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine dök.
Adım 3: Kalıbı 5-6 kez tezgaha vur ki içindeki kabarcıklar patlasın daha sonra çatlamaya sebep olmasın.
Adım 4: 200 derecede önceden ısıttığın ve içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyduğumuz fırında 20 dakika daha sonra dereceyi 160 yapalım. Ara sıra kontrol edelim yaklaşık 60 dakika da pişiyor ama bazen bu süre geçebilir. Eğer kenarlar pişip orta çiğ kaldıysa fırının ısısını biraz düşürün ve üzeri sertleşene kadar pişirin. Piştiğine emin olduğunuz zaman fırını kapatın ve 1 saat sonra fırından çıkarın.
Adım 5: Bu noktada zaman zaman fırını ayarlayamamaktan veya erken çıkarmaktan dolayı ufak tefek çatlaklar olursa hiç üzülmeyin zaten üzerine sos geleceği için hiç görünmez:) Soğuyan cheesecake kalıptan çıkarılmadan buzdolabına kaldırın.
Adım 6: Limonlu sos için malzemeleri bir kap içerisine alıp benmari usulü karıştırarak kaynatmadan pişirin. Bu noktada ara sıra ısıyı düşürün veya kabı kenara alıp biraz ılıtıp tekrar üzerine koyun yumurta pişmesin şeker eriyip karışım yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz ara sıra karıştırmaya devam.
Adım 7: Bu karışımda soğuyunca cheesecake üzerine döküp servis anına kadar cheesecake i buzdolabında bekletin. Geldik kötü habere mutlaka 24 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edilmesi gerekiyor:( Servisten önce kalıptan cheesecake çıkarılır ve dilimleyerek servis edilir.
Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 420 Kcal
Karbonhidrat : 23.5 g
Protein : 7.4 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
0 Yorum