San Sebastian Cheesecake
Videolu Tarif
Yemelere doyamayacağınız çok lezzetli bir cheesecake tarifi…
Kaç Kişilik?
6-8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
San Sebastian Cheesecake Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bask bölgesinde bulunan San Sebastian şehrindeki La Vina Pastanesi’nden çıkıp ünü dünyaya yayılmış bir tatlı.
Tabanı olmayan, üzerinin fazla kızarık olması ile yanık cheesecake olarak da adlandırılan bir tarif San Sebastian Cheesecake.
Orijinal olarak sade sunulan ama bana göre soslu ve yanında mevsimine göre meyvelerle ikram ederseniz lezzetini iki kat daha arttığını söyleyebilirim.
Sevgiyle kalın…
San Sebastian Cheesecake Tarifi
- 600 gr peynir (sürülebilen krem peynir veya labne peynir gibi her hangi bir peynir kullanabilirsiniz ben pınar beyaz kullandım sonuç çok başarılı idi)
- 200 ml krema
- 20 gr mısır nişastası
- 200 gr toz şeker
- 3 adet L boy yumurta (210 gr)
- 1 paket şekerli vanilin
Yanında servis etmek için;
- Karamel, çikolata veya meyve sosu
- mevsimine göre meyve
Tarif Videosu
Adım Adım Tarif
Adım 1: Peynir, şeker, kremayı mikserin en düşük devrinde homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Tarifte kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
Adım 2: İstenilen kıvama gelince nişasta ve vanilya ile tekrar karıştırın.
Adım 3: Yumurtayı tek tek yine mikser ile malzemelere yedirin. Cheesecake hazırlanırken çok fazla karıştırmamak gerekiyor özellikle de yumurta eklenmeye başladıktan sonra yumurta karışır karışmaz mikseri durdurmak gerekiyor.
Adım 4: Kalıba karışımı boşaltmadan önce pürüzsüz bir kıvamda olduğundan emin olmak için kevgirden geçirin.
Adım 5: Bu malzemeler 18 cm lik kelepçeli kalıp içindir. Yağlı kağıdı buruşturun ve kalıbın kenarlarından taşacak şekilde kalıbın içine yerleştirin.
Adım 6: Karışımı kalıba boşaldın içindeki hava kabarcıklarının çıkması için hafif bir şekilde bir kaç kez tezgaha vurun.
Adım 7: Fırının mutlaka önceden iyice ısıtılmış olması gerekiyor iyice ısındığından emin olduktan sonra 200 derecedeki fırına verin. Yaklaşık olarak 30-35 dakikada pişmiş olacak
Adım 8: Ben ikinci katında pişirdim eğer fırınınızın üst katı çok çabuk pişiriyor ise birinci katında pişirebilirsiniz. Yine fırınınız yüzeyi eşit pişirmiyor ise ilk 20 dakika sonrası çevirerek pişirebilirsiniz. 30-35 dakika sonunda üzeri kızarmamış ise biraz daha fırında tutabilirsiniz.
Adım 9: Piştikten sonra çok fazla çökme olmasın diye bir 10 dakika fırının kapağını açmadan bekletin sonra 20 dakika kapağı yarı açıp bekletin sonra fırından çıkarın.
Adım 10: Fırından çıkınca 1 saat ılınmasını bekleyin eğer iç kısmını sulu sulu seviyorsanız buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Yoksa 1 gün bekletip öyle servis edin. Benim tavsiyem 1 gün bekletip yemeniz lezzet olarak çok fark ediyor ama tabi tercih sizin 🙂 Afiyet olsun.
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
0 Yorum