Koyulaştırılmış Şekerli Süt Tarifi

Chocoflan (Krem karamelli kek) yapmayı düşündüğümde içerisinde Türkiye’de bulunmayan malzemeler olduğunu gördüm.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Tarif: Sibel Yalçın

Chocoflan (Krem karamelli kek) yapmayı düşündüğümde içerisinde Türkiye’de bulunmayan malzemeler olduğunu gördüm. Bu nedenle Koyulaştırılmış Şekerli Süt Tarifi vermek istedim.

İlk olarak evaporated (koyulaştırılmış süt) tarifini araştırırken sweetened condensed milk (koyulaştırılmış şekerli süt) olarak Cafefernando’nun bloğunda gördüm ve o zaman chocoflan (Krem karamelli kek) yapmaya karar verdim.

Araştırmalarıma göre eğer cafefernando’nun tarifindeki gibi şeker konulursa sweetened condensed milk, şeker katılmamış yalnızca sütü koyulaştırırsanız da evaporated oluyor. Yapacağım tarifte istenilen evaporadet idi ama tarifte zaten bir su bardağı toz şeker kullanılacağı için ben sweetened condensed milk hazırlayarak kullanacağım şekeri bu şekilde ilave ettim.

Koyulaştırılmış süt tarifini keki yapmadan bir gün önce hazırlarsanız işiniz çok daha kolay olacaktır.

Chocoflan tarifi için buraya tıklayın.

Koyulaştırılmış Şekerli Süt

May 5, 2012 | Tatlılar | 0 yorum

Koyulaştırılmış şekerli süt için malzemeler

  • 5 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı toz şeker (evaporated yani yalnızca koyulaştırılmış süt yapacaksanız şeker ve karbonat kullanmıyorsunuz)
  • yarım çay kaşığı karbonat

Adım Adım Koyulaştırılmış Şekerli Süt Yapımı

Adım 1:  Sütü büyük bir tencere içine koyup şekeri ilave edin. Kaynamaya başlayana kadar devamlı karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın.

Adım 2: Kaynamaya başladığı zaman ocağı en kısık ateşe düşürün. Eğer taşacak gibi olursa ocaktan alıp bir dakika sonra tekrar ocağa alın. Bu şekilde ocağın başından ayrılmadan ve devamlı karıştırarak koyulaşana kadar beklemek gerekiyor.

Adım 3: Burada önemli süt fokur fokur kaynamayacak. Kenarlardan ve dipten tencereye yapışmasın diye devamlı karıştırmak gerekiyor.

Adım 4: Süt yarısından daha az kalacak şekilde koyulaşana kadar bu işleme devam edin ( yaklaşık 350-400 gram kalacak şekilde). İstenilen kıvama geldiği zaman ocaktan alıp karıştırarak karbonatı ekleyin.

Koyulaştırılmış Süt Tarifi

Adım 5: Ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını önleyin. Gerekirse soğuduktan sonra içinde kabuklaşmadan veya tencere kenarından topaklaşmalar kalmasın diye süzerek temiz bir kavanoza koyun. Kapağını kapattıktan sonra bir hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?  Hem doyurucu hem de çok leziz. Her yaştan kişinin kalbini fetheden dereotlu poğaça, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Pratik yapımı ve nefis tadıyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve...

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan