Kolay Milföy Tatlısı

Videolu Tarif

Çok pratik ve meyveli tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

35 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kolay Milföy Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kolay Milföy Tatlısı adından da anlaşılacağı gibi çok kısa sürede hazırlanan bir lezzet.

Evde milföy hamurunuz ve meyve varsa hemen hazırlayabilirsiniz.

Buradaki tarifte ben çok az miktarda muhallebi gerektiği için 3 dakikada pişirilmeden çırpılarak hazırlanan cremola kullandım ama siz arzu ederseniz kendi muhallebinizi kendiniz hazırlaya bilirsiniz. İçerisine vişne, çilek, böğürtlen veya frambuaz meyvelerini isterseniz mevsiminde taze veya dondurulmuş olarak kullanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı crem ola (çilekli veya vanilyalı  kullanabilirsiniz)
  • 6 çorba kaşığı süt
  • 16 adet çilek
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Adım Adım Tarif

Adım 1: Biraz yumuşayan milföy hamurunu dört eşit barçaya bölün.

Adım 2: Cremola ve sütü çırpma teli ile koyulaşana kadar karıştırın. Her karenin ortasına bir çay kaşığı koyun.

Adım 3: Meyvenin geniş tarafını muhallebinin ortasına oturtarak milföyü dört ucundan birleştirerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirip çıkarın. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?