Kornuşon Turşu Tarifi (Videolu Tarif)
Her yemeğin yanına yakışan turşu tarifi…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Kornişon Turşu Tarifi
İsterseniz yemeklerin yanında, isterseniz hazırlamış olduğunuz salatalarda kullanmak için harika bir kornişon turşu tarifi. Kornişon turşu hazırlanması çok kolay turşu tarifi. Kış için hazırlıyorsanız üzerine delik açmadan, eğer 15-20 gün sonra tüketmek istiyorsanız salatalıkların üzerine kürdan ile delik açarak hazırlayın.
Sevgiyle kalın…
Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu İçin Gerekli Malzemeler
- Yaklaşık 2,150 gr kornişon salatalık
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 4 yemek kaşığı dolusu turşuluk tuz
- 2 su bardağı sirke (üzüm veya elma)
- 25 adet nohut
- 25 adet sarımsak
- Biraz maydanoz
- İçme suyu
- 4,250 ml lik cam kavanoz
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Kornişon Turşu Tarifi
Adım 1: Kornişon salatalıkları çok iyi yıkayın. Üzeri pütürlü olduğu için parmaklarınızla ovarak bir kaç su yıkayın. Sonrasında bir süre sirkeli su içinde bekletip tekrar durulayıp süzün.
Adım 2: Turşu kuracağınız kavanozu iyice yıkayıp kurulayın. Kavanozun dibinde 4,250 ml yazıyordu o yüzden yarısı miktarında kornişon salatalık kullanıyorum. Turşu miktarını bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Kavanoz 4 litre ise 2 kg turşuluk malzeme şeklinde.
Adım 3: Bir kase içine şeker, tuz ve limon tuzunu koyup üzerine bir bardak sıcak su koyup biraz karıştırın kenara alın.
Adım 4: Kavanoz dibine nohut koyun. Sarımsakların kabuklarını temizleyin. Biraz salatalık biraz sarımsak şeklinde kavanozu sıkı sıkı aralara salatalıkları sıkıştırarak yerleştirin.
Adım 5: Kenarda duran tuzlu suyu kavanoza boşaltıp üzerine sirkeyi koyun. Malzemenin üzerine gelecek kadar içme suyu koyun. Yıkadığınız maydanozu en üste koyup kavanoz kapağını sıkı sıkı kapatın.
Adım 6: Kapağın iyice kapandığından emin olduktan sonra kavanozu sallayın veya çevirerek tüm tuzlu su ve sirkenin her tarafa eşit yayılmasını sağlayın. Serin bir yerde muhafaza edin. Salatalıklara delik açmadığımız için bir ay sonra açabilirsiniz. Delik açarsanız 15-20 gün sonra turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi, çok hafif bir salata tarifi. Özellikle üzerine hazırlanan çıtır yufkayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
0 Yorum