Kızartma İçinde

Kızartma Tarifi

Sunumu ve lezzeti ile göz dolduran bir tarif…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kızartma İçinde Kızartma Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Sunumuyla ve lezzetiyle çok hoş bir tarif.

Çay sofralarınızda veya bazı et ve tavuk yemeklerinizin yanın da garnitür olarak ikram edebilirsiniz.

Biberlerin kabuklarını soymak biraz zor olsa da ben misafirlerime bu şekilde ikram etmeyi seviyorum:) isterseniz siz biberlerin kabuklarını soymadan yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

 

 

Kızartma İçinde Kızartma

Tem 12, 2013 | Garnitür, Zeytinyağlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 8 adet dolmalık biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • bir kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bu tarifte önemli olan dolma biberin kalın kabuklu ve iri olması eğer bu şekilde seçmezseniz kabukları soyamazsınız
Biberleri iyice yıkadıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıttığınız fırında (200 derece) kızarmasını sağlayın.

Adım 2: Kabuklarını soyacağınız kıvama geldiğinde yani biberin kabukları kabarır bu noktada almanız lazım fazla kaldığı zaman biberler parçalanıyor. Fırından çıkardıktan sonra bir tabağa alıp üzerine streç ile kapatıp bir süre terlemesini sağlarsanız daha kola soyarsınız.

Adım 3: Biberleri fırına attıktan sonra diğer malzemelerin kabuklarını soyup (patlıcanı alacalı soyun) küp küp doğrayın.

Adım 4: Sonra patatesten başlayarak, kabak ve patlıcan olarak kızarttın. Tepsiye bir kaç kat havlu kağıt serin kızartmaları bunun içerisine alıp süzülmesini sağlayın.

Adım 5: Ayrı bir yerde kabukları soyulmuş ve kare kare doğranmış domatesleri 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ da soteleyin ve biraz tuz ekleyip kenara alın. Domates sos soğuyunca diğer kızartmalarla birlikte büyük bir kase içerisinde hepsini biraz tuz ekleyerek harmanlayın.

Adım 6: Kızaran ve ılıyan biberlerin önce kabuklarını temizleyin sonra tepe kısmını kesip çekirdek kısmını çıkarıp içeni temizleyin. Bütün biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra içlerini kızarma ile doldurarak servis tabağına dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.