Haydari Meze Tarifi
Videolu Tarif
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
Öğün
Yemek Saati
Haydari Meze Nasıl Yapılır?
Davet sofralarında çeşit çeşit meze sunmayı sevenler Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri Haydari Meze Tarifi ve yapılışını sizlerle paylaşmak istedim. İsterseniz videoda görüldüğü gibi açık büfe tarzı sunumlarda salatalık ile servis edebilirsiniz. Videoda göreceğiniz gibi Haydari Tarifini bir çok şekilde sunabilirsiniz. Buraya tıklayarak Haydari tarifinin en kolay, peynirsiz ve tereyağsız olanına ulaşabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Haydari Meze Tarifi
Haydari Meze Tarifi İçindekiler
- 500-600 gram süzme yoğurt
- 50-60 gr beyaz peynir
- 1 yemek k. tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 tepeleme yemek k. kuru nane
- 9-10 dal dereotu
- zeytinyağ
önceden kevgir içine bir tülbent koyup istediğiniz
kadar yoğurdu koyduktan sonra tülbenti toparlayıp
tepede hafif büzerek bir kase içine alıp buzdolabında
bekleterek yoğurttan süzme yoğurt elde edebilirsiniz.)
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Haydari Meze Tarifi
Adım 1: Beyaz peyniri kase içine alıp biraz ezdikten sonra üzerine 2-3 kaşık süzme yoğurt ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra blender den geçirin
Adım 2: Üzerine kalan yoğurdu ekleyip kaşığın arkası ile iyice eze eze tüm malzemeyi karıştırın.
Adım 3: Tereyağı iyice ısıtıp içine naneyi koyun nane yanmayacak şekilde biraz kavurup bunu yoğurdun üzerine döküp karıştırın.
Adım 4: Dereotunun saplarını temizleyip yıkayın ve ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyerek karıştırın. Haydari mezesi hazır en az 3-4 saat buzdolabında dinlenirse daha lezzetli oluyor. Sunum için videoyu izlerseniz sizlere fikir olsun diye bir kaç sunum paylaştım. Kızarmış ekmek ile servis etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun…
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kereviz Pane Tarifi, ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz bir lezzet. Bu lezzete kereviz sevmeyene sevdiren kereviz tarifi diyorum.
Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)
Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine
Fırında Karnabahar Kızartması
İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.
Meze hazırlamak benim de çok hoşuma gidiyor. Teşekkürler Sibel Hanım
rica ederim sevgiler