Karpuz Kabuğu Marmelatı
Karpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz.
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
Öğün
Kahvaltı Saati
Karpuz Kabuğu Marmelatı Nasıl Yapılır?
Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını değerlendirmenin bir çok yolu var. Ben biraz marmelat yapmayı hem tutturması daha kolay olduğu için hemde daha sonra kurabiye ve keklerde kullanabildiğim için daha çok seviyorum. İşte sizler için Karpuz Kabuğu Marmelatı tarifi. Tam bir kahvaltılık tarifi.
O yüzden Karpuz kabuğu marmelat tarifini görür görmez yapmaya karar verdim.
Hem karpuz kabuklarını değerlendirmiş oldum hemde kahvaltı soframıza lezzet katmış oldum.
Sizler için tartarak tarif verdim yapmanız daha kolay olsun diye.
Sevgiyle kalın…
Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi
Karpuz Kabuğu Marmelatı için Malzemeler
- yarım karpuz kabuğu (1.350 gr)
- 4 dilim karpuz (400 gr)
- 3 su bardağı toz şeker (250 ml lik su bardağı ile)
- yarım limon suyu (4 çorba kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Karpuz kabuğunun 5-6 parçaya böldükten sonra yeşil kısımlarını mümkün olduğunca ince bir şekilde temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın.
Adım 2: Karpuzun çekirdeklerini iyice temizleyip onuda kabuklar gibi küp küp doğrayın.
Adım 3: Marmelatı pişireceğiniz tencereye şekeri koyup üzerine önce karpuzu koyup karıştırın. Daha sonra 3-4 seferde kabukları koyarak iyice karıştırın.
Adım 4: Tencereyi ocağı alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında içine tereyağı koyup ara ara karıştırarak 30 dakika pişirin. 30 dakika sonunda ocaktan alıp blender dan geçirin.
Adım 5: Tekrar ocağa alın ve içine limon suyunu koyup bu sefer orta ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Tekrar ocaktan alıp blender den geçirin.
Adım 6: Son 15 dakika pişirmek için ocağa alın. Bu sefer iyice koyulaştığı için çok fazla etrafa sıçrayacaktır o yüzden elinize dikkat edin. Ben büyük bir tencerede pişirmeyi ve uzun saplı bir tahta spatula kullanmayı tercih ettim siz isterseniz karıştırma esnasında mutfak eldiveni kullanabilirsiniz. Son 15 dakikada çok sık karıştırmak gerekiyor dibi tutmasın diye.
Adım 7: Pişme süresi sonunda hemen kullanacaksınız cam kavanoza koyup ağzını açık bırakarak soğumaya bırakın. Eğer kış için hazırlıyorsanız konserve kavanozuna koyup sıcak sıcak kapağını kapatın ters çevirip o şekilde soğumaya bırakın. Her iki durumda da serin bir yerde muhafaza edin afiyet olsun…
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?
Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini
Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıklarının vazgeçilmez lezzetleri olan reçel ve marmelat tariflerinden Şeftali marmelatı tarifi. Çoğunlukla Türk mutfağında kahvaltı sofraları için
21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle
Tam aradığım tarif…
Çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin